Lifestyle

Dit zijn alle maanstanden en welk effect ze op je hebben

De maanstand heeft meer invloed op je dagelijks leven dan je misschien zou denken. Dat de Volle Maan een grote impact op ons slaapritme en onze gemoedstoestand kan hebben, weten we inmiddels wel. Maar wat doen al die andere maanstanden nou precies?

Dit effect heeft iedere maanstand op jou

Naast dat alle planeten invloed op ons hebben, hebben de maanstanden dat ook. De Volle Maan kennen we inmiddels wel, maar hoe zit het met de Nieuwe Maan, of de Wassende Maan?

 

Nieuwe Maan

De eerste maan die we in de maancyclus zien (of eigenlijk, niet zien) is de Nieuwe Maan. Deze maan kun je dus niet zien, omdat de zon en de maan dan in dezelfde positie staan. De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin. Tijdens deze maan bereid je je dus voor op wat je de rest van de maancyclus wilt bereiken. 

 

Wassende Maan

De Wassende Maan heeft 3 verschillende fases.

 

1. De jonge maansikkel

Tijdens deze fase van de maan kun je beginnen met je doelen waarmaken. Je gaat hier nadenken over wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Deze fase staat dus helemaal in het teken van self growth.

2. Het eerste kwartier

Het eerste kwartier is dé tijd voor jou om in actie te komen. Nu mag je je dromen écht waar gaan maken. Wel kan je in deze periode tegen wat twijfels over jezelf aanlopen. Dit is niet erg, onthoud gewoon dat je het hartstikke goed doet, en al die twijfels echt niet nodig zijn!

3. De Wassende Maan

In deze maanfase heb je doorzettingsvermogen nodig. Het kan zijn dat je tegenslagen tegenkomt tijdens het behalen van je doelen; dit is oké. Blijf volhouden en verander je plannen als dat nodig is!

 

Volle Maan

De laatste fase in de maancyclus is de Volle Maan. Wat de Volle Maan precies inhoudt hebben we al een keer besproken. Door de Volle Maan kan je wat slechter in je vel zitten. Ook is de Volle Maan de alles-of-niets fase. Dat betekent dat je nu het resultaat van je harde werk zou moeten zien. Zo niet, is dat natuurlijk ook niet erg. Daarbij hoef je ook echt niet al je levensdoelen behaald te hebben; je hebt maar een maand de tijd gehad. Tijdens de volgende maancyclus kun je weer een stukje aan jezelf werken!

Bron: CosmopolitanBeeld: Unsplash

Must reads 👀