News

Wow: Chateau Bijstand krijgt dikke lading kritiek over zich heen

Roos-Sanne

In het nieuwe programma van de Meilandjes, Chateau Bijstand, leeft de rijke familie een maand binnen het budget dat een familie in de bijstand te besteden zou hebben. Het programma is nog maar net begonnen, maar er komt nu al een dikke bak kritiek over de familie heen.

Nú al veel kritiek op het nieuwe reality programma Chateau Bijstand

In Chateau Bijstand leeft de familie Meiland zoals een familie in de bijstand leeft. Maar niet iedereen is hier zo blij mee.

 

De Meilandjes

De Meilandjes zijn nu al een tijdje de bekendste familie in de geliefde reality wereld. Chateau Meiland doet het dan ook hartstikke goed op de televisie. Daarnaast kwamen ze laatst ook al in het nieuws omdat hun dochter, Maxime, verloofd is! Maar naast al het positieve nieuws dat de familie naar buiten brengt, komen ze ook nog wel geregeld minder positief in het nieuws. Zo zouden ze grote stukken uit Chateau Meiland in scène zetten… Ook nu is er weer controversie over de familie: namelijk rondom hun nieuwe programma Chateau Bijstand.

 

Kritiek Chateau Bijstand

Gisteravond zaten ruim een miljoen mensen voor de televisie om het nieuwe programma Chateau Bijstand te bekijken. In het programma leven Martien, Erica en Maxime een maand lang in de bijstand. Nog voordat het programma werd uitgezonden kwam er veel kritiek op de familie omdat de timing van het programma niet heel goed is: veel mensen hebben nu door de coronacrisis namelijk geldproblemen. Maar ook nu het programma wél op televisie is geweest is er veel kritiek op gekomen. Zo moest de familie een woning van €1.750 per maand vinden: een bedrag dat voor iemand in de bijstand niet realistisch is. Ook maakten de Meilandjes veel grapjes over leven met weinig geld. Volgens Maxime klopt dit niet: zij zegt dat de familie de opdracht heel serieus heeft genomen. Of dat écht zo is moeten we nog maar zien, zodra de rest van het programma ook uitgezonden wordt!

Bron: Nu.nl