Beauty

Dit zijn de voor- en nadelen van gellak

Roos-Sanne

Gellak is natuurlijk al een tijdje razend populair: je nagels kunnen niet afbreken en je manicure blijft wekenlang zitten! Maar niks is perfect: er zitten dus ook nadelen aan. Dit zijn alle voor- en nadelen, lekker makkelijk voor jou op een rijtje!

Wow: dit zijn de voor- en nadelen van je nagels (laten) doen met gellak

Je nagels doen met gellak klinkt leuk en lekker makkelijk, maar is dat het ook in realiteit? 

 

Wat is gellak eigenlijk?

Hoewel de meesten van jullie er vast wel eens van hebben gehoord, weten niet veel mensen wat gellak nou eigenlijk precies is. Heel simpel gezegd is gellak een bepaalde soort nagellak die opdroogt door een UV- of LEDlamp. Daarnaast is gellak gemaakt van veel sterkere ingrediënten, waardoor het dus niet zomaar van je nagels af kan gaan. Omdat het zo sterk is, zullen je natuurlijke nagels ook niet zomaar afbreken.

 

Voordelen

Blijft langer zitten

Gellak blijft dus veel langer zitten dan normale nagellak. Waar jij na 2 dagen je nagels alweer opnieuw moet lakken met normale nagellak, blijft het bij gellak vaak wel 3 weken goed zitten. Het bladdert dus ook niet af. Ideaal, toch?

 

Nagels laten groeien

Gellak brengt een harde laag aan op je nagels. Daardoor kunnen ze dus ook niet makkelijk afbreken. Hierdoor kun je makkelijk je nagels mooi lang laten groeien!

Nadelen

Verwijderen

Het verwijderen van gellak kost veel geduld. Het duurt ongeveer een halfuur om de lak er compleet af te laten weken. Als je het niet op de goeie manier verwijderd, kun je je nagels snel beschadigen. Niet ideaal, dus.

 

Zelf doen is moeilijk

Het is lastig om je nagels zelf met gellak te doen. Je moet namelijk precies weten hoe je je nagels voorbereidt op de manicure, omdat het anders bobbelig of lelijk wordt. Dit is geen makkelijk proces, en meestal weten beginners ook niet alle tips en tricks. Daarom is het lastiger om zelf een mooi resultaat te bereiken!

Bron: Ze.nl

Must reads 👀