Health

Hierom moet je dus zo vaak plassen nadat je thee hebt gedronken

Een lekker kopje rooibos thee, muntthee of groene thee, heerlijk en lekker gezond, toch? Het vervelende is alleen dat je er zo snel van moet plassen. Natuurlijk moet je van alle drankjes uiteindelijk naar het toilet, maar van thee lijkt het toch net allemaal wat sneller te gaan! Hoe kan dit?

Dit is dus de reden dat je door thee zo vaak moet plassen!

Heb jij ook altijd dat het lijkt alsof je 5 minuten na het drinken van een kopje thee al moet plassen? Nou, wij hebben hier dus ook last van. Maar nu weten we wel waarom dat dus gebeurt!

 

Theïne

Theïne is een stofje dat in thee zit, dat afkomstig is uit de theebladeren. Veel mensen verwarren het met caffeïne. In principe is het ook wel hetzelfde stofje, maar het komt natuurlijk van andere bronnen. Theïne heeft wel dezelfde effecten als caffeïne: het zorgt ervoor dat je wakker blijft en het kan je ook meer energie geven. Maar die fijne energie boost die je ervan krijgt heeft ook een bepaalde prijs: je moet er vaker door plassen.

 

Vaak plassen

Ja, theïne is dus dat stofje dat ervoor zorgt dat je vaak moet plassen, want dit werkt vocht-afdrijvend. Niet op de manier dat je meer vocht verliest (door bijvoorbeeld zweten), maar dat het sneller je lichaam moet verlaten. En dat gebeurt dus via plassen!

 

Je kan bepaalde theetjes vermijden die veel theïne bevatten. Dit zijn zwarte thee, groene thee en witte thee. Dit hoeft echter niet, hoor. Je lichaam went namelijk aan de werking van theïne, dus hoe vaker je thee drinkt, hoe minder je er uiteindelijk door hoeft te plassen.

Bron: Ze.nl