Beauty

De do’s en don’ts tijdens je beauty routine

Waar sommigen onder ons al gezegend zijn met een lekker zacht huidje, moeten anderen hier nét even wat meer moeite voor doen. Watvoor soort huid jij ook hebt, met deze tips creeër jij een prachtig stralende huid.

Deze dingen kun je beter wel én juist niet doen tijdens je beauty routine

Heb jij weer de zoveelste crème in huis gehaald die écht zou moeten werken, maar blijkt dat wéér niet het geval voor jouw huid? Herkenbaar… Als je deze simpele do’s en don’ts meeneemt tijdens je dagelijkse huidverzorging, heb jij ook binnen no time een zacht huidje! 

Lees ook: Yehes: eindelijk een makkelijke manier om van die mee-eters af te komen

Do: je gezicht reinigen

Dit klinkt misschien een beetje vanzelfsprekend, maar het is echt heel belangrijk om je gezicht goed schoon te maken en houden. Denk je soms na een avondje uitgaan ‘het is niet erg als ik morgenochtend pas mijn make-up eraf haal’? Think again! Dit is echt funest voor je huid, want je huid moet tijdens het slapen kunnen ademen. Zit er nog make-up op je gezicht, dan kan dit niet. Dat resulteert dan vaak in puistjes en die wil je natuurlijk koste wat het kost vermijden ;).

Do: slaap op een satijnen kussensloop

Het is goed voor je huid (en haar) om elke week je kussensloop te verwisselen. In je slaap zweet je en dit komt in je kussen te zitten. Ook kunnen er resten make-up op blijven zitten, wat ook niet bepaald hygiënisch is. Een satijnen kussensloop is de oplossing! Het helpt je huid ademen en het voorkomt onzuiverheden. Mooi meegenomen: het werkt ook goed voor je haar, want je krijgt er geen gespleten haarpunten van.

Do: make-up kwasten reinigen

Make-up kwasten zijn echt een broedplaats voor bacteriën. Eerlijk is eerlijk: niet iedereen maakt elke week zijn kwasten schoon, terwijl dit eigenlijk wel zou moeten. Je hebt speciale brush cleansers, maar een blok zeep zou ook moeten werken. Doe dit dus minimaal een keer per week, je zult zien dat er een wereld voor je open gaat.

Don’t: puistjes uitknijpen

Heb jij soms (of vaker) last van puistjes? Dan is het belangrijk dat je hier echt niet aan komt. Uitknijpen is vaak verleidelijk, maar hier maak je het in de meeste gevallen alleen maar erger mee. Onder je nagels zitten veel bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken in het wondje wat ontstaat als je een puistje uitknijpt. Heb je echt een grote joekel? Lees dan deze tips eens over wat je hier het beste tegen kunt doen.

Lees ook: Een vrijpartij is me-ga goed voor je huid en dit is waarom

Don’t: te warm douchen

We begrijpen dat je niet onder een koude douche gaat staan, maar té warm douchen is een crime voor je huid. Het hete water zorgt ervoor dat je huid uitdroogt en na het douchen kan je huid dan ‘trekkerig’ aanvoelen. Zorg ervoor dat je na het douchen meteen een hydraterende crème of serum op je gezicht smeert. 

Don’t: je gezicht vaak scrubben

Je gezicht scrubben is niet per se slecht voor je. Maar probeer dit maximaal één à twee keer per week te doen, niet vaker. Je huid kan dan namelijk gemakkelijker beschadigen, wat weer zorgt voor meer pusitjes en pukkeltjes. Ga je scrubben? Zorg er dan voor dat je een speciale gezichtsscrub gebruikt! Anders kan de korrel te grof zijn en daarmee beschadig je je huid.

Bron: NSMBL

Must reads 👀