Beauty

Zo breng je je lippenstift het beste aan (en blijft ‘ie ook goed zitten)

Je doet netjes je lippenstift op voor de spiegel in de ochtend, maar zodra je de deur uitloopt zit het eigenlijk al niet meer helemaal goed. Balen! Of ken je dat moment dat iemand even tussen neus en lippen door zegt: ”Er zit lipstick op je tanden”. Genânt! Wij delen graag onze tips voor de perfecte gekleurde lippen (die ook nog eens de hele dag mooi blijven).

Lippenstift hacks

Met deze tips stelen jouw lippen de hele dag de show!

Lees ook: Zo zie jij er op je best uit zonder make-up

1. Gebruik tissues

Ken jij dat moment dat je een slok van je wijntje neemt en dat je direct een lippenstift-rand op het glas achterlaat? Maak gebruik van een tissue vlak nadat je je lippen hebt gestift! Hap na het aanbrengen op een tissue, zodat daar een afdruk op achter blijft. Dit haalt namelijk de overtollige lippenstift van je lippen, waardoor het niet ergens anders kan komen te zitten. 

2. Smeer droge lippen in

Wat belangrijk is om je lipstick mooi te laten zitten, is dat je lippen egaal zijn. Hiermee bedoelen we dat er geen barstjes in of velletjes op zitten. Heb jij daar veel last van tijdens de wat koudere dagen? Scrub je lippen regelmatig en doe lippenbalsem op voordat je naar bed gaat.

3. Begin vanaf het juiste punt

Als jij lippenstift op wilt doen, is het goed om te weten waar je moet beginnen met. Werk van binnen naar buiten, want zo krijg je het beste resultaat. Breng daarnaast maximaal twee lagen aan. Doe je er meer, dan wordt het te dik en ziet het er niet mooi meer uit.

Lees ook: Yes! Met deze tips lijken jouw lippen veel voller

4. Gebruik een primer

Kijk goed naar wat voor soort lipstick jij gebruikt. Als je vaak een matte lippenstift gebruikt, kan het zijn dat deze snel opdroogt op/in je lippen. Vervolgens zie je allemaal mini inhammen in je lippen en dat is niet zo mooi. De beste tip die we je hiervoor kunnen meegeven is het dragen van een primer. Dan blijft de laag onder je matte lipstick egaal en krijgt je lippenstift een veel mooier effect!

5. Kleurgebruik

Ook dit is een heel belangrijke tip! Vroeger ging jij vast wel eens met knalroze lippen naar buiten (wat dachten we wel niet?). Tegenwoordig hou je het wat neutraler en kies je voor wat meer nude kleuren. Om te bepalen welke lipstick het beste bij jou past, kijk je naar je huidskleur, maar ook naar de kleur van je tanden.

Met deze liphack zijn jou lippen weer helemaal kissable!

Bron: Vriendin

Must reads 👀