Fashion

Zo voorkom je dat je trui (en dus je haar) statisch wordt

Even serieus, er is toch niks irritanter dan zo’n statische trui? Je haar gaat rechtop staan en je kan geen deurklink vastpakken of je krijgt al een schokje. Me-ga vervelend. Gelukkig hebben wij de beste tips voor jou om dit irritante gedoe tegen te gaan!

5 tips waardoor jij nooit meer statische kleding hebt!

Wanneer je zo’n statische trui draagt kun je niet eens iemand een knuffel geven of je staat al onder stroom… Nou, daar zijn wij – en jij waarschijnlijk ook – dus he-le-maal klaar mee. Met deze 5 tips gebeurt dat nooit meer!

 

1. In de vriezer

Klinkt een beetje gek, je kleding in de vriezer leggen, maar het helpt dus echt! Het hoeft ook niet eens lang: als je ‘m er gewoon een halfuurtje in doet, maakt het al een enorm verschil. Door de vriezer verliest het namelijk de elektrische lading die erop staat! Oh, de vriezer helpt trouwens ook tegen een kriebeltrui 😉

 

2. Geaard metaal

Geaard metaal zorgt ervoor dat je ontlaadt! Raak dus zo vaak mogelijk een verwarmingsbuis, metalen hek of plant aan, zodat je geen schokjes krijgt. Ook werkt het om je kleding aan een metalen hanger te hangen!

 

3. Leren zolen

Als jouw schoenen rubberen zolen hebben, zul je merken dat je veel statischer bent. Vervang daarom die schoenen voor schoenen met leren zolen! Leer zorgt er namelijk voor dat die elektriciteit zó uit je lichaam gaat!

 

4. Water of bodylotion

Water zorgt ervoor dat je niet meer zo statisch geladen bent! Spuit met een plantenspuit een beetje water op de plekken waar de kleding tegen je huid aan plakt en je zal al direct een enorm verschil merken. Mocht je geen plantenspuit hebben werkt bodylotion ook goed! Bodylotion werkt trouwens ook om de geur van je parfum beter te laten hangen 😉.

 

5. Veiligheidsspeld

Als je een veiligheidsspeld in de naad of zak van je kleding stopt, zorgt dit ervoor dat de statische elektriciteit kan ontladen. Hierdoor zul jij geen irritante schokjes meer krijgen!