Fashion

Deze 5 items zou een Franse fashionista niet snel dragen

Roos-Sanne

Als we aan fashion denken, denken we aan Frankrijk. Natuurlijk zal niet elke Française erbij lopen alsof ze net uit de fashion week komt, maar de Franse kledingstijl staat wel bekend om de elegantie en modebewustheid. Deze 5 dingen zal een fashion forward Française niet snel in haar kledingkast hebben!

5 dingen die een Franse vrouw niet snel zou dragen

Frankrijk is natuurlijk niet voor niks één van de meest modebewuste landen ter wereld, hè! 😉

 

1. Felle kleuren

In sommige landen worden felle kleuren als onmisbare staples gezien, maar in Frankrijk denken ze daar over het algemeen anders over. Helemaal tegen kleur zijn ze niet hoor, maar één opvallende kleur per outfit is meer dan genoeg. 

Bron: Vladimir Yelizarov

 

2. Lage kwaliteit

In Frankrijk gaat het ook allemaal om kwaliteit. Een shirtje van superdunne stof of een broek waar je meteen uitscheurt is een no go

Bron: Thom Bradley

 

3. Veel logo’s

Waar we in Nederland met Louis Vuitton schoenen, een Gucci petje en Balenciaga T-shirt rondlopen, houden ze in Frankrijk juist níét van al die logo’s. Françaises zijn over het algemeen meer van verfijnde, classy kleding. Je snapt waarschijnlijk wel dat een groot logo daar niet helemáál bij past ;).

Bron: Alyssa Strohmann

 

4. Joggingpakken

Sinds de lockdown zijn we ons allemaal lekker comfy gaan kleden. In New York is een leuk joggingpak met een goed paar sneakers dan ook helemaal dé look, maar in Frankrijk denken ze hier anders over. Hoewel de Françaises ze waarschijnlijk binnenshuis wel zou dragen, gaan ze er niet zomaar in over straat.

Bron: Pinterest – Julia

 

5. Slechte hakken

In Frankrijk worden hakken natuurlijk volop gedragen, daarom moeten ze wel een beetje goed zitten. Een oncomfortabel, goedkoop paar hakken zul je dus niet snel tegenkomen. Anders waren hun arme voeten nu waarschijnlijk he-le-maal kapot geweest!

Bron: Birgith Roosipuu

 

Lees ook: Yes, met deze tips doe jij nooit meer een miskoop!

Lees ook: Yes: deze trends uit de 00’s komen allemaal weer terug!

Bron: BeaumondeBeeld: Unsplash