Beauty

Deze dingen moet je weten voordat je je haar kleurt met uitwasbare verf

Roos-Sanne

We’ve all been there: we willen ons haar verven, maar weten niet of de kleur ons gaat staan. Of misschien wil je voor een festival of evenement een bold haarkleur, maar wil je er daarna niet aan vastzitten. Dan is uitwasbare haarverf dé oplossing! Je moet er alleen wel eerst wat dingen over weten…

Deze 3 dingen móét je weten voordat je je haar verft met uitwasbare verf

Als jij van plan bent je haar te kleuren met uitwasbare verf, is het zeker handig om eerst deze drie tips even te lezen. Je wilt niet dat het compléét fout gaat, toch?

 

1. Spoeling of uitwasbare verf

Er zit verschil tussen het gebruiken van een kleurspoeling of uitwasbare haarverf. Een kleurspoeling is namelijk na 3-6 keer wassen compleet uit je haar. Een tijdelijke haarverf blijft wat langer zitten. Als je een tijdelijke haarverf compleet uit je haar wilt wassen, moet je het zo’n 25-30 keer wassen! Voor allebei wordt het aangeraden om het altijd eerst op één lokje te proberen, in plaats van direct over je hele haar. Stel je haar reageert er niet goed op, is niet direct je hele haar beschadigt!

 

2. Geverfd haar tijdelijk kleuren

Als je al geverfd haar hebt terwijl je een kleurspoeling of uitwasbare verf wilt gebruiken kan dit, maar moet je wel ergens rekening mee houden. Je kan namelijk je haar heel erg beschadigen als je het te vaak verft. Wacht daarom minstens 6 weken na het verven voordat je er een tijdelijke kleur in doet. Als je na die 6 weken twijfelt kun je altijd even je kapper bellen of langsgaan om het zeker te weten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw mooie lokken straks ineens uitvallen of afbreken!

 

3. Kleurshampoo gebruiken

Als je een haarspoeling hebt gebruikt heeft het niet veel zin om een kleurshampoo te gebruiken. Als je voor uitwasbare haarverf bent gegaan en je vindt de kleur die je haar nu heeft heel mooi, kun je overwegen een kleurshampoo aan te schaffen. Een kleurshampoo zorgt namelijk dat je haar de kleur beter behoudt, of het houdt ongewenste tinten – zoals geeltinten in asblond haar – buiten de deur!

 

Bron: Cosmopolitan