Love

Ah, oh! Aan deze signalen merk je dat je samen bent met een egoïst

signalen-samen-met-egoïst

Iedereen is wel eens een tikkeltje egoïstisch en dat is af en toe prima. Maar heb jij het gevoel dat jouw verhaal er niet toe doet als jullie een gesprek hebben en dat je partner zichzelf altijd op de eerste plek zet? Dan zou het kunnen dat je een relatie hebt met een egoïst en dat kan je herkennen aan déze signalen.

We get it, je valt al snel op een egoïst, omdat ze van nature zelfverzekerd ogen. Ze weten wat ze willen in het leven en laten we even eerlijk zijn: dat is best aantrekkelijk. Maar als je er dan later achter komt wat voor egoïst het is, is dat alles behalve leuk en heb je je tijd goed verspild. Dus pay attention ladies, want zo kom je er achter of je samen bent met een egoïst…

1. Het succes van je lover is het allerbelangrijkste

Je zou denken dat je in een relatie altijd op nummer 1 staat, maar bij een egoïst is dit niet het geval. Werk is namelijk de topprioriteit! Jullie relatie? Die komt op de tweede plaats, heel logisch… Maar het is niet alleen werk wat belangrijk is. Nee, een egoïstische partner vindt zijn/haar sociale status ook heel erg belangrijk, wat er voor kan zorgen dat jij je nogal onzichtbaar kunt voelen in de relatie. Oei, dat klinkt eigenlijk best toxic.

2. Compromissen sluiten is niet te doen

In een goede relatie moet je kunnen geven en nemen. Zo doen we allemaal wel eens dingen voor ons liefje, omdat we weten dat het gewaardeerd wordt. Maar zo’n compromis sluiten is niet te doen als je samen bent met een egoïst. Je zult namelijk merken dat jij het meeste voor hem/haar doet. Als jij dan een keer samen ergens naar toe wilt, moet je je partner bijna smeken om hem/haar mee te krijgen. Zo hoort het natuurlijk niet in een relatie en je hoeft niet altijd je leven te laten leiden door je egoïstische lover. Mocht je hierover in discussie gaan, dan zal een egoïst je waarschijnlijk een schuldgevoel aanpraten, waardoor jij je ellendig voelt dat je hem/haar überhaupt vroeg om mee te gaan. Er valt gewoon niet mee te praten, dus!

3. Al die regels

Egoïsten leggen al snel heel veel regels op, waarbij er gemeten wordt met twee maten… Want jij moet ruim van tevoren aangeven dat jij met je vriendinnen uitgaat, terwijl je partner dit niet doet en gewoon spontaan ergens naar toe gaat. Dit kan heel erg controlerend voelen en een gelijkwaardige relatie? Dat hebben jullie eigenlijk helemaal niet… Mocht dit bij jou het geval zijn? Ga dan na of je nog wel zo’n gecontroleerde relatie wilt hebben, want het kan ook zeker anders!

4. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Een egoïstische partner heeft veel moeite met zich verplaatsen in een ander en kan dan ook weinig empathie tonen. Daardoor is het vaak ‘ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’. Hierdoor zal je lover altijd zijn eigen geluk boven dat van jou plaatsen en is het in zijn/haar ogen eigenlijk helemaal niet belangrijk wat jij vindt. En rekening met jou houden? Dat gebeurt al helemaal niet…

Lees ook:
Deze 9 ongemakkelijke situaties ontstaan in iedere nieuwe relatie

5. Over jouw dag praten? Dat gebeurt niet

Na het werk gezellig tijdens het eten kletsen over jullie dag. Klinkt leuk, maar als je samen bent met een egoïst weet je al dat je liefje eigenlijk alleen maar aan het woord zal zijn. Een simpele vraag als ‘hoe was je dag?’ zal dan ook niet snel gesteld worden. Mocht er nou wel een keer naar jouw dag worden gevraagd, dan is de kans dat er echt geluisterd wordt klein. Een egoïst wil namelijk altijd domineren in een gesprek en vindt het dan ook moeilijk om echt geïnteresseerd te zijn. Mega irritant, right?