Beauty

Dit zijn de 5 grootste make-up fouten volgens experts

Voor sommigen werkt het therapeutisch, anderen vinden het een moetje: je make-up doen. Trek jij elke ochtend een halfuur uit om te fleeken voor de spiegel of doe je alleen even snel mascara op? Het kan zomaar zo zijn dat je al je hele leven iets verkeerd doet in je make-up routine.

Make-up

Als je in de winkel staat kun je niet altijd een testertje proberen en tijdens het online shoppen wordt dat ook lastig. Dus soms koop je maar iets in de hoop dat het de juiste is. Helaas weten we allemaal: dat gaat niet altijd goed. Sad! Volgens beauty experts zijn dit de vijf meest voorkomende fouten tijdens je make-up routine.

1. Verkeerde kleur foundation

Deze veelvoorkomende fout heb jij sowieso ook weleens gemaakt. Stap je over op een ander merk foundation, dan is het altijd lastig om in te schatten welke kleur het beste met jouw huidskleur matcht. Tip: smeer de foundation niet op je hand, maar op je kaaklijn; je handen zijn namelijk donkerder dan je gezicht. Als je dan later de foundation op je gezicht smeert, kan het opeens een compleet andere kleur lijken dan je dacht. Test het product dus altijd op je kaaklijn.

2. Bronzer over je hele gezicht

Laat dat zomerse kleurtje bij jou op zich wachten? De kans is groot dat jij dan flink aan het poederen bent met bronzer. Je verwacht dat je gezicht een mooie zomerse teint krijgt, maar wat blijkt? Je bent knaloranje… Oops! Contour je gezicht een beetje met een grote kwast. Dit zorgt voor een wat natuurlijkere look.

3. Onnatuurlijke nude lippen

Het geheim van de perfecte lipstick is het zoeken naar een kleur die op de kleur van jouw lippen lijkt. Kijk wel uit dat je niet een té donkere of té lichte kleur kiest. Ga dus voor een kleur die goed bij jou past, want dat zorgt voor een mooiere tint.

4. Te donkere wenkbrauwen

Mensen gaan al snel de fout in met het bijtekenen van hun wenkbrauwen. Heb je de een net wat donkerder getekend dan de ander, dan kleur je die ander gewoon even bij. Dit resulteert vaak in te donkere wenkbrauwen en dat is niet helemaal de bedoeling. Houd er rekening mee dat je wenkbrauwen donkerder worden met een potlood of liner, omdat dat op de huid gaat zitten. Wanneer je voor wenkbrauwpoeder kiest, gaat dit tussen de haartjes zitten, wat vaak wat natuurlijker oogt.

5. Highlighter op de verkeerde plekken

Highlighter kan je look net dat ene beetje afmaken. Maar: je kunt het nailen of failen. Je smeert highlighter op de plekken die jij meer naar voren wilt brengen. Vind je je neus te dik? Smeer dan vooral geen highlighter op het puntje van je neus! De mooiste plekken zijn op je jukbeenderen en in het hoekje van je oog.

Bron: Vriendin

Must reads 👀