Lifestyle

Good morning! Dit zijn 4 manieren om je dag goed te beginnen

manieren-dag-goed-beginnen

Wakey, wakey! Het is tijd om op de staan. Wat is het eerste wat jij doet als je wakker wordt? Ga jij een beetje sporten of ga je eerst ontbijten? Met deze ochtendrituelen start je je dag sowieso goed!

Ochtendrituelen

Er zijn veel verschillende soorten ochtendrituelen: de een wat actiever dan de ander, maar hé, ieder zo z’n ding! Het is belangrijk om je dag goed te beginnen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan snel verder.

Ontbijten

Ontbijten is een must. Je legt eigenlijk een bodem om de dag goed door te komen. Je ontbijt overslaan is ook eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Leer jezelf daarom aan om altijd een boterhammetje te smeren, of nog beter, neem een bakje yoghurt met wat muesli en fruit. Niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond!

Bewegen

Je moet er misschien niet aan denken als je nét wakker wordt, maar bewegen is heel goed voor je. Niet alleen jij, maar ook je spieren moeten wakker worden. Zoek op YouTube wat rek- en strekoefeningen. Ze begint je de dag niet alleen beter, maar ook fitter!

Lees ook:
Te weinig tijd? Met déze tips creëer jij een snelle ochtendroutine

Drink een smoothie

Een smoothie is altijd lekker én het is makkelijk. Gooi wat fruit (en groente) in de blender, doe er wat yoghurt of melk in en blenden maar. Als je niet zo’n ontbijter bent is dit een heel goed alternatief. Ook internet vind je genoeg recepten!

Communiceren

Om ‘s ochtends gelijk op je telefoon te kijken is niet goed voor je ogen. Ook kan je bloed chagrijnig worden van dat ene vervelende appje van je baas, dus laat je telefoon ‘s ochtends gewoon nog eventjes voor wat ‘ie is. Maak liever eens een praatje met je huisgenoten: “Heb je lekker geslapen?” of “Wat ga je doen vandaag?”. Je zal merken dat je hier al gauw een stuk gelukkiger van wordt!

Beeld: pinterest