Food

Funfacts: wist jij deze 5 dingen al over je favoriete snoep?

We houden allemaal van even een avondje lekker snoepen, toch? Ondanks dat we weten dat het helemáál niet gezond is, kunnen we er niet vanaf blijven! Wij hebben voor de snoepkonten onder ons vijf gekke, willekeurige feitjes verzameld. Je hebt er niet veel aan, maar mocht er tijdens een pubquiz een keer een vraag over snoep komen, weet jij in ieder geval zeker dat je hem goed hebt ;).

5 random feitjes over snoep waar je niks aan hebt, maar die wel leuk zijn

Niet dat je ze nodig hebt om te overleven, maar het kan geen kwaad om ze te weten, toch?

 

1. Engelse drop

Engelse drop heet eigenlijk helemaal geen Engelse drop. In het Engels heten ze namelijk gewoon Liquorice Allsorts, oftewel allerlei soorten drop. Is ook iets logischer dan Engelse drop, toch? Waar komt dat ”Engelse” eigenlijk vandaan? Drop komt niet eens uit Engeland, maar Italië!

 

2. M&M’s

M&M’s zijn bedacht doordat soldaten vroeger in de Spaanse burgeroorlog chocolaatjes met een harde suiker laag – zodat het niet zou smelten – meekregen om te eten. Mars vond dit een goed idee en heeft daarom M&M’s bedacht.

 

3. Suikerspin

Je hoort het al aan de naam; een suikerspin zit vól met suiker wat natuurlijk ontzettend slecht is voor je tanden. Wist je dat deze in 1897 is bedacht door William Morrison? Zijn beroep was… tandarts. De ironie!

 

4. Skittles

Hoeveel Skittles denk jij dat er per dag gemaakt worden? Een miljoen? 10 miljoen? Nou, het zijn er dus 200 miljoen! Bizar…

 

5. Suiker in kauwgom verpest je bellen

Wanneer je kauwgom eet is het op het begin moeilijk om bellen te blazen, toch? Hoe langer je erop kauwt, hoe makkelijker het wordt. Dit komt dus door de suiker die erin zit! Zodra jij alle suiker uit de kauwgom hebt gekauwd is het dus makkelijker om goeie, grote bellen te blazen.