Lifestyle

Ben jij een planten-freak? Dit zijn redenen om nog meer planten in huis te halen

Plantjes staan natuurlijk super leuk in je huis. Je huis wordt een thuis als je een plant koopt ;). Groot, klein, jou maakt het niet uit: jij bent een echte planten-freak! Maar je partner vindt het iets minder leuk… Wij hebben wat sterke argumenten voor je op een rijtje gezet die je aan je partner kunt voorschotelen.

Meer planten

Planten zijn goed voor je, dus hoe meer planten, hoe beter! Maar waarom zijn ze dan goed voor je?

Lees ook: 6 leuke bloemen en planten die amper verzorging nodig hebben.

Het werkt voor je concentratie

Planten hebben een positief effect op je concentratie. Het geeft je het gevoel alsof je de natuur om je heen hebt en zo verlang je dus minder naar buiten. Wanneer je thuiswerkt is dit dus top! Plus: het staat heel gezellig. Geen reden om niet meer planten te kopen, dus.

Hogere luchtvochtigheid

Planten zorgen voor de luchtvochtigheid in huis en op langere termijn zorgen ze ervoor dat je minder snel verkouden wordt. En geen onbelangrijke: planten zorgen voor meer zuurstof omdat ze koolstofdioxide omzetten. Handig toch?! Je kan nu gewoon een frisse neus halen binnenshuis!

Lees ook: Waarom mensen die altijd planten dood laten gaan fantastisch zijn

Betere sfeer

Als je bij je vriendinnen thuis komt word je helemaal vrolijk door de hoeveelheid planten die ze in huis hebben. Wist je dat sommige mensen zelfs palmbomen in hun huis hebben staan? Dan heb je dus gewoon elke dag een vakantiegevoel!

Van groen word je gelukkig

De natuur is goed voor zowel ons brein als voor ons lichaam. Door wat planten naar binnen te halen word je heel vrolijk. Als je voor je plantjes zorgt word je dus automatisch een stukje blijer. Wij zien echt alleen maar voordelen!