Love

Wow: zoveel slagingskans heeft je relatie nog na vreemdgaan

Vreemdgaan is iets heel vervelends wat helaas steeds vaker voor lijkt te komen. Voor sommige mensen betekent vreemdgaan direct einde relatie, maar anderen willen het toch nog wel een kans geven. Hoeveel relaties sneuvelen nou echt nadat iemand is vreemdgegaan?

Zo groot is de kans dat jij en je lover vreemdgaan overleven

Zou jij je partner nog kunnen vertrouwen nadat hij/zij is vreemdgegaan?

 

Reden achter vreemdgaan

Natuurlijk is vreemdgaan niet goed te praten, maar als het gebeurt zit er wel vaak een reden achter. Meestal gaat iemand vreemd omdat hij/zij iets mist in de relatie en dat in een ander terug kan vinden. Maar het kan ook zijn dat iemand vreemdgaat omdat hij/zij niet meer van zijn partner houdt.

Je kunt op verschillende manieren vreemdgaan, namelijk fysiek en emotioneel. Als je fysiek vreemdgaat kun je vaak de verleiding gewoon niet weerstaan en dit hoeft niet per se te betekenen dat er is mis is in jullie relatie. Het kan ook zijn dat iemand emotioneel vreemdgaat: wanneer er gevoelens in het spel zijn. Dan is er vaak wél iets mis in jullie relatie.

Als je je relatie wilt voortzetten nadat een van jullie de mist in is gegaan, is het belangrijk om met elkaar te communiceren waarom de ander is vreemdgegaan. Als het een reden is waar jij niks aan kunt doen en je partner het niet wilt veranderen, heeft het misschien geen zin om de relatie voort te zetten.

 

Stoppen of voortzetten?

Toch is het zo dat veel relaties eindigen nadat iemand is vreemdgegaan. Het is voor iedereen een andere ervaring: de één zal de ander nooit meer kunnen vertrouwen, terwijl de ander zich er ”makkelijker” overheen kan zetten. De enige manier waarop jullie relatie zal slagen en jullie elkaar weer écht kunnen vertrouwen is door er goed over te praten. Communiceer, vraag waarom het is gebeurd en probeer elkaar te begrijpen.