Lifestyle

Very helpful: deze dingen moet je écht weten over de daad

We get it: over de daad, je lady parts of een amazing hoogtepunt wordt niet zo snel gesproken met je vriendinnen. En dit is eigenlijk best zonde, want zo loop je veel nuttige informatie mis die very helpful zou kunnen zijn. Daarom hebben wij dan ook de meest belangrijke dingen die je écht zou moeten weten over ‘de daad’ voor jou op een rijtje gezet!

Deze dingen moet je echt weten over de daad 

Het is vaak nog best een taboe om over seks te praten en hierdoor blijf je dan ook al snel met veel vragen zitten. Maak je vooral niet druk, want wij geven antwoord op al je vragen. Zoals waarom je bijvoorbeeld niet klaar zou kunnen komen en of het hebben van een fetish eigenlijk wel normaal is…

Deze dingen kunnen effect hebben op jouw libido

Ben jij de laatste tijd niet zo snel in de mood en heb je gewoon niet zoveel behoefte aan seks? Dan zou het kunnen zijn dat er een aantal dingen een negatief effect hebben op je libido. Hierbij zou je kunnen denken aan somberheid, depressie, rouw, de anticonceptiepil, stress of angstgevoelens. Maar het hoeft per se een van deze dingen te betekenen. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat je libido gewoon een beetje schommelt, waardoor je de ene periode meer zin hebt dan de andere keer. Dus maak je vooral niet te druk als je even geen zin hebt in seks, want dat komt vaak echt wel goed! Maar mocht het een langere periode zo zijn, zou je eens kunnen uitzoeken wat hiervan de oorzaak is.

Niet alle vagina’s zijn hetzelfde

Wij vrouwen hebben door het internet vaak een beeld van hoe vagina’s er eigenlijk uit zouden ‘moeten’ zien en wat een perfecte vagina is. Maar maak je vooral niet druk als jouw va-jay-jay niet op dit ideaalbeeld lijkt. Iedere vagina is namelijk anders en wat is perfect? Zo’n perfecte poes bestaat toch helemaal niet, joh!

Ervaren mensen met een handicap seks op een andere manier? 

Heb je zelf een handicap of ken je iemand met een handicap? Dan is het goed om te weten dat er heel veel manieren zijn om seks te kunnen hebben. Seks is namelijk een onderdeel van intimiteit, en lukt het je om je kwetsbaar op te stellen, dan heb je dat eigenlijk al bereikt. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je je niet te veel focust op penetratie, want seks is zoveel meer dan dat. Zo zou je bijvoorbeeld aan orale bevrediging, dirty talk, strelen of aan wat handwerk kunnen denken. Het gaat er uiteindelijk om dat het fijn is en welke vorm van seks dat dan is maakt niet uit!

Een fetish hebben is oké

Een fetish wordt vaak weggelachen. Maar mocht jij nou helemaal into voeten, rollenspel of aliëns zijn – zoals Lily in Sex Education – schaam je hier dan absoluut niet voor! Vertel je lover gewoon over jouw fantasieën, want wedden dat hij/zij dit helemaal niet raar vindt en hier misschien zelfs ook voor openstaat? Wees dus niet onzeker en maak het bespreekbaar. You go, girl!

Het orgasme van de vrouw is net zo belangrijk als die van de man

Het is geen geheim dat vrouwen over het algemeen meer moeite hebben met klaarkomen dan mannen, maar daardoor schiet jouw climax er misschien wel eens bij in. Voor veel mannen draait het om penetratie en zijn hoogtepunt bereiken, maar is dat eigenlijk wel fair? Zeker niet! Het hele spel om de seks heen, de opwinding die je er van krijgt en jouw hoogtepunt: het is allemaal net zo belangrijk als dat van de man. Dus doet hij volgende keer gewoon weer zijn broek aan nadat hij is klaar is? Trek hem dan gewoon terug jouw kant op, jullie hebben allebei net zo veel recht op genot!