Health

Theeleuten opgelegd! Thee drinken is heel goed voor je

Ben jij een echte theedrinker? Dan weet je vast dat thee heel gezond voor je is. Wij hebben even voor je uitgezocht wat en hoeveel dit voor je lichaam doet. 

Thee drinken

Naast water drinken is thee ook heel erg goed voor je. Er zitten allerlei stoffen in die goed zijn voor je lichaam en thee kan zelfs bijdragen aan gewichtsverlies!

Buikklachten

Als je pijn aan je buik hebt is het lekker om een warme kop thee te drinken. Je merkt meestal gelijk dat je buik wat rustiger wordt, omdat het de werking van je spijsvertering verbetert. Rooibos- en pepermuntthee zijn goed voor je als je pijn hebt aan je buik. Try it out!

Lees ook: Dit is waarom jij je (te) hete thee eerst moet laten afkoelen voordat je ‘m drinkt

Gewichtsverlies

Thee drinken is sowieso goed om alle afvalstoffen uit je lichaam te halen en het kan er dus ook voor zorgen dat je wat gewicht verliest. Groene thee, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je lichaam opgeslagen vet gaat verbranden. Of ben jij een echte zoetekauw? Groene thee kan je dan helpen om je eetlust te verminderen.

Hart

Thee is heel goed voor je hart, omdat het een ontstekingsremmende werking heeft. De kans op een hartaanval wordt verkleind doordat de thee ervoor zorgt dat het weefsel in je slagaders gekalmeerd wordt. Sounds great!

Energie boost

Wist je dat er in groene thee een klein beetje cafeïne zit? Je krijgt hier dus meer engergie van, maar er zit minder cafeïne in dan in een kopje koffie. Je kunt dus beter kiezen voor een kopje groene thee dan voor koffie in de ochtend. In groene thee zit ook L-theanine. Dit is een zuur dat de opname van cafeïne vertraagt, met als resultaat de je je de hele dag fris en engergiek voelt.