Health

Wow: niet stofzuigen onder je bed kan schadelijk zijn voor je gezondheid

Het zal vast niet je favoriete klusje in het huishouden zijn: stofzuigen. Even snel een rondje door je huis is tot daaraan toe, maar echt grondig stofzuigen vinden we de hel. Toch blijkt dat je dit maar het beste wel goed kunt doen, want onderzoek toont aan dat het schadelijk voor je gezondheid is als je niet onder je bed stofzuigt. Oeps…

Niet stofzuigen onder je bed is schadelijk voor je gezondheid

Onder de bank, onder het bed… Dit zijn gewoon lastige plekken om de stofzuiger doorheen te halen en dus sla je dit uit gemak vaak gewoon maar over. Vanaf nu is het toch wel slim om deze plekken mee te pakken, want het is namelijk bewezen dat het stof wat achterblijft onder je bed niet heel best is voor je gezondheid.

Deze vieze dingen blijven allemaal onder je bed liggen

Het is van groot belang om onder je bed te stofzuigen, omdat er naast haren en stof ook huidschilfers, bacteriën en pollen achterblijven. Ook kunnen er schimmelsporen en zelfs uitwerpselen van huisstofmijt onder je bed ophopen. Yikes! Dit klinkt vies en dat is het ook. Tijdens het slapen adem je deze deeltjes in en dit kan er toe leiden dat je bijvoorbeeld astma krijgt.

Geïrriteerde luchtwegen

Word jij vaak wakker met een kuchje of geïrriteerde luchtwegen? Dan is het dus heel slim om minimaal één keer per week even de ruimte onder je bed mee te nemen tijdens het stofzuigen. Better safe than sorry, toch?

Lees ook: 11 tips om jouw kamer perfect schoon te maken