Food

Snack time! Gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Chips, koekjes, snoep… Het liefst snack jij de hele dag door terwijl je weet dat het niet zo goed voor je is. Achteraf heb je vaak spijt, dus voor straf sleep je jezelf maar weer naar de sportschool. Voor de echte snack-liefhebbers hebben wij een lijstje met gezonde snacks die jij zonder schuldgevoel kunt eten!

Snacken

Af een toe iets ongezonds eten is natuurlijk niet zo erg. Maar als jij een echte eter bent, komt het vast vaak voor dat je op de bank een zak chips in één keer leeg eet. No worries, met deze gezonde snacks kun je zometeen veel eten zonder daarna met een schuldgevoel te zitten.

Bananenbrood

Een banenbrood is zoet, lekker en je flanst hem snel in elkaar. Daarnaast kun je hem zo gezond maken als je zelf wilt, omdat je lekker kunt variëren met de ingrediënten. Besmeer een stukje bananenbrood met pindakaas en je hebt meteen een lekker ontbijtje. Op Google kun je superveel recepten vinden!

Rijstwafels

Een all time favorite. Doe er in plaats van chocopasta eens iets gezonds op! Denk aan avocado, hummus of een lekker eitje. Lekker én je raakt er sneller vol van.

Groentechips

Groentechips is heerlijk, maar we raden je wel aan om deze zelf thuis te maken. Groentechips uit de supermarkt bevat namelijk nog best wel wat zout en is dus niet per definitie gezond. Ga dus lekker thuis hiermee aan de slag! Denk bijvoorbeeld aan wortel- of bietenchips. En heb je ooit gehoord van boerenkoolchips?! Kijk eens op Google, daar vind je veel manieren om zelf groentechips te maken.

Nootjes

Nootjes zijn gezond, maar niet allemaal. Je kunt het beste kiezen voor amandelen, cashewnoten of pistachnoten, want dat zijn de gezondste opties. Let er natuurlijk wel op de je kiest voor ongebranden en ongezouten nootjes, anders ben je nog steeds niet gezond bezig ;).

Edamame boontjes

Ken je die boontjes die je bij de sushi eet? Ze zitten vol eiwit, ijzer, omega-3-vetzuren en calcium. Uiteraard eet je deze ook zonder zout. Vind je ze zonder écht niet lekker? Dan doe je er een heel klein snufje op.

Augurk

Ze bevatten weinig calorieën, maar let op: ze zitten wel vol met natrium, wat zorgt voor een hoge bloeddruk. Augurken bevatten ook vitamine K, en dat is belangrijk voor de botstofwisseling en een goede bloedstolling. Lekker dus, maar niet teveel!

Popcorn

Als je zelf popcorn popt is het gewoon gepofte maïs. Je kunt er voor de smaak eventueel een heel klein beetje zout of paprikapoeder over heen strooien. Yum!

Zoete aardappelfriet

Praise the lord voor zoete aardappelfriet! Deze gezonde variant van normale frietjes is echt onze lievelings. In de oven worden ze lekker knapperig. Smullen maar!

Must reads 👀