Beauty

Deze 3 oliën zijn geweldig voor je haar en heb jij al in huis

haarolie

Als je haar ergens gezond en glanzend van wordt is het natuurlijk olie! En waarom zou je honderden euro's uitgeven aan allerlei verschillende serums, crèmes en mousses als je er ook gewoon wat olie in kunt smeren die je waarschijnlijk al in de keuken hebt liggen? Deze 3 oliën heb jij sowieso al in huis én zijn supergoed voor je haar!

3 oliën die iedereen in huis heeft en supergoed zijn voor je haar

Als je nog thuis woont is dit al helemaal ideaal: gewoon de kookolie van je moeder stelen ;). Oh, en al deze oliën voorkomen ook nog eens dat je gespleten punten krijgt!

1. Kokosolie

Inkoppertje, of niet? Ondanks dat kokosolie in elk artikel voorbijkomt en iedereen er al wel over heeft gehoord, onderschatten nog steeds veel mensen de wonderlijke werking van kokosolie! Kokosolie is namelijk niet alleen súper hydraterend, maar het herstelt je beschadigde haar ook. Daarnaast is het ook nog één van de lichtste oliën, dus wordt je haar er niet zo snel vet van! En nog een bonus: het stimuleert haargroei ;).

2. Olijfolie

Olijfolie is geweldig als je beschadigd haar hebt. Het herstelt en hydrateert je haar en maakt je haar weer zacht, glanzend en verzorgd. Het ruikt misschien niet super lekker, maar als je er niet te veel van in je haar smeert zal je écht niet ineens naar olijfolie gaan ruiken, hoor! We zouden het niet direct aanraden voor gezond haar, omdat het een redelijk heftige olie is.

Lees ook:
Met déze 5 tips heb jij binnen no-time glanzend en voller haar

3. Zonnebloemolie

Als jij last hebt van pluizig en droog haar is zonnebloemolie dé oplossing voor jou! Dit komt omdat er in zonnebloemolie verschillende vetzuren zitten die verlies van hydratatie helpen tegen te gaan. En unlike olijfolie ruikt het nergens naar. Je blijft dus gewoon je shampoo ruiken en krijgt er ook nog eens mooi, glanzend haar van!

Beeld: pinterest