Beauty

Last van een droge huid? Huidolie is de oplossing!

Roos-Sanne

Veel mensen hebben last van een droge huid, vooral in de winter. We blijven maar smeren met al die bodylotions, maar niks lijkt te helpen. Herkenbaar? Dan is huidolie waarschijnlijk dé oplossing voor jou!

Gooi al je bodylotions maar weg: huidolie is het enige dat je nodig hebt

Heb jij ook wel eens een super overpriced bodylotion gekocht, en dat later bleek dat hij helemaal niet (genoeg) hielp? Dat is vanaf nu verleden tijd, want huidolie werkt véél beter!

 

Huidolie

Om te beginnen: huidolie wordt vaak alleen van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Waar in veel dagcrèmes en bodylotions alcohol en parfum zit (wat je huid dus uiteindelijk alleen maar uitdroogt), zitten in huidolie alleen natuurlijke oliën. Daarnaast is een olie gericht op het voeden van je huid, wat een herstellend én hydraterend effect heeft. Een crème hydrateert alleen, en pakt dus niet goed die vervelende droogheid aan.

 

Massage

Huidoliën kun je ook fijn gebruiken bij een massage. Doordat huidolie een kalmerend effect heeft, zal de rest van je lichaam het ook heerlijk vinden om hiermee ingesmeerd te worden. Het helpt dus niet alleen voor je gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam! Goeie tip om je dus eens lekker te laten masseren door je partner. Je kan natuurlijk ook lekker je eigen schouders masseren, maar dit is wel iets minder leuk ;).

 

Voordelen

Het gebruiken van huidolie heeft veel meer voordelen dan een crème:

  • Ook al is het iets duurder, je kunt er veel langer mee doen;
  • Olie blijft heel lang goed. Twee jaar na openen kun je het nog gebruiken, terwijl je een crème vaak na een jaar beter weg kunt gooien;
  • Huidolie kan spierpijn en spanningen verminderen omdat het de temperatuur van je huid omhoog brengt;
  • Door de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen wordt de collageen en elastiek in je huid beschermt;
  • Ook belangrijk: huidolie is anti-aging!