News

Finally: de echte Leviev-familie klaagt de Tinder Swindler aan

De Tinder Swindler. Die naam kan je de afgelopen maand niet voorbij zijn gegaan. Het is de oplichter die zijn slachtoffers vond via Tinder. Hij beweerde de zoon van Lev Leviev, de diamantenkoning, te zijn. Eerst liet de échte Leviev-familie niks van zich horen, maar daar is verandering in gekomen: Lev Leviev doet aangifte tegen de Tinder Swindler!

Ein-de-lijk: Lev Leviev doet aangifte tegen de Tinder Swindler Shimon Hayut

Dat werd tijd! Hopelijk krijgt de Tinder Swindler dan eindelijk een passende straf.

 

Shimon Hayut

Shimon kennen we nu allemaal als de Tinder Swindler. Hij heeft veel vrouwen opgelicht voor in totaal misschien wel miljoenen dollars. Ook de Nederlandse Ayleen heeft in totaal €120.000 aan de oplichter uitgegeven. Via Tinder deed hij zich namelijk voor als Simon Leviev, de zoon van diamantenkoning Lev Leviev. Eerst verwende hij zijn slachtoffers met allemaal dure cadeautjes, vakanties, noem maar op. Daarna loog hij door te zeggen dat zijn ”vijanden” achter hem aanzaten. Daardoor zou hij zijn creditcard niet meer kunnen gebruiken, waardoor zijn slachtoffers hem geld moesten geven.

Hij is uiteindelijk veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, maar hij kwam na 5 maanden al vrij. Na zijn veroordeling heeft hij niet stilgezeten. Hij zou namelijk een Bumble account gemaakt hebben, en hij zit nu ook op TikTok.

Lev Leviev

Nu krijgt de Tinder Swindler – hopelijk – eindelijk zijn verdiende loon: Lev Leviev doet namelijk aangifte tegen hem! En ze laten het niet bij één aangifte zitten. De familie is namelijk bezig met meerdere zaken tegen de oplichter. Hij zou namelijk niet alleen de vrouwen in de documentaire opgelicht hebben, maar ook zou hij allerlei dingen gekocht hebben onder de naam van het bedrijf van Lev Leviev, waardoor zij torenhoge kosten kregen. Volgens hen is de documentaire dan ook nog maar the tip of the iceberg”

Must reads 👀