Food

8 makkelijke, gezonde én lekkere ontbijtjes

Wat is nou idealer dan een lekker, gezond en snel ontbijt? Ontbijt is natuurlijk de belangrijkste maaltijd van de dag, dus het is belangrijk dat je een gezonde maaltijd binnenkrijgt. Ga jij altijd te laat je bed uit en heb je daardoor weinig tijd om te ontbijten? Don’t worry, want ook als je ‘s ochtends weinig tijd hebt kun je deze heerlijke, gezonde ontbijtjes nog maken!

8 x de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten

Waarom zou je elke ochtend hetzelfde eten? Met deze recepten kun je lekker afwisselen en het is ook nog eens supergezond!

 

1. Smoothie

Je kan zelf lekker snel een smoothie in elkaar flansen! Het is maar 5 minuten werk, en als je één van onze gezonde smoothie recepten volgt, weet je zeker dat je goed zit.

 

2. Roerei met groenten

Dit receptje kan iets langer duren, maar daar is een oplossing voor: in de magnetron! Oké, de magnetron schijnt niet het gezondste te zijn, maar het is wel lekker snel klaar. Doe gewoon een ei met je favoriete groenten in een magnetron-proof bakje en verwarm het 30 seconden. Mix het daarna even door elkaar met een garde en doe het nog een keertje 30 seconden in de magnetron. Supersnel klaar!

 

3. Havermoutmuffins

Havermoutmuffins zijn ontzettend lekker en gezond als ontbijt. Met de voorbereiding ben je alleen wel even bezig, maar gelukkig kun je ze ook de avond van tevoren al klaarmaken!

 

4. Overnight oats

Nog zo’n receptje die je lekker de avond van tevoren al klaar kan maken: overnight oats. De naam zegt het al: je stopt ingrediënten die je ook in normale havermout zou doen in een afgesloten bakje, zet het in de koelkast en de volgende ochtend heb je gewoon havermout! Supermakkelijk.

 

5. Toast met avocado

Geroosterd brood schijnt beter te zijn dan normaal brood, wist je dat? Plus, avocado is ook supergezond! Dit is zo’n ontbijtje dat je binnen een paar minuten klaar kunt hebben en gewoon écht superlekker is. Voor de spice kun je ook nog kipfilet of peper en zout toevoegen. Heerlijk!

 

6. Pindakaas-banaansmoothie

Wist jij dat pindakaas en banaan dus echt geweldig zijn om te combineren? Het is dan ook superlekker om daar een smoothie van te maken. Je kunt er nog wat (plantaardige) melk, kaneel, proteïnepoeder of whatever jij lekker vindt aan toevoegen!

 

7. Toast met banaan

Naast toast en avocado kun je ook lekker toast met banaan eten. Strooi er nog wat kaneel overheen, et voilà, binnen een paar minuten heb je een lekker en gezond ontbijtje voor je neus!

 

8. Yoghurt met vruchten

Super simpel: wat vruchten door de yoghurt mixen en je bent klaar! Tip: als je rood fruit gebruikt hoef je geen tijd te verspillen aan het snijden ;). Je bent dan dus echt binnen een minuut klaar!

Must reads 👀