Astrologie

Dit is de volle maan kalender van het jaar (en wat het met je doet)

volle-maan-december

De volle maan. Oftewel, ruzie met je partner, slecht slapen en prikkelbaarheid, toch? Veel mensen merken verandering in hun (slaap)gedrag wanneer het weer volle maan is. Maar hoe kan dit? En wat betekent het als de volle maan in een bepaald teken staat?

Dit effect heeft de volle maan op ons sterrenbeeld en dagelijks leven

Dat de volle maan invloed heeft op ons gedrag weten we allemaal wel waarschijnlijk. Maar hoe dit kan en wat een volle maan nu eigenlijk echt betekent, weten veel mensen niet. Daarom hebben wij het voor je uitgezocht!

(Volle) maan in het teken van een sterrenbeeld

Elke 2,5 dag staat de maan in het teken van een ander sterrenbeeld. Wanneer de maan in het teken van een bepaald sterrenbeeld staat, zorgt dat ervoor dat dat sterrenbeeld – en enkele anderen die deels dezelfde kwaliteiten hebben – meer van een bepaalde energie voelen. Bijvoorbeeld de Kreeft: het is een emotioneel sterrenbeeld, dus als de maan in het teken van de Kreeft staat kan het zijn dat ze zich nog emotioneler gaan voelen. Waarschijnlijk zou dat ook effect hebben op de Vissen, omdat Vissen ook een emotioneel sterrenbeeld is. Voor een minder gevoelig sterrenbeeld, zoals de Ram of Boogschutter, zal die periode juist wat uitdagender zijn, omdat ze in die periode misschien meer geconfronteerd worden met hun emoties, wat zij lastig vinden. Met een normale maan valt dit wel mee, maar zodra het volle maan is merken mensen vaak meer verschil in hun emoties en energieën.

Effecten van de volle maan

Heel veel mensen hebben last van bijwerkingen door de volle maan. Natuurlijk hangt het af van het sterrenbeeld waar de maan op dat moment in staat, maar bijna iedereen merkt verschil in zijn of haar emoties tijdens de volle maan. Tijdens de volle maan kun je last krijgen van slapeloosheid (dit is bevestigd door psychiaters en hulpverleners) of kun je gevoeliger zijn en sneller boos of geïrriteerd raken. Ook heb je sneller last van stemmingswisselingen. Daarom kun je dus soms ineens zo uitvallen tegen je partner… Sorry schat, komt door de volle maan!

Volle maan kalender

Bij een volle maan staat de aarde precies tussen de maan en de zon, waardoor het licht het felst is. Ongeveer elke 30 dagen is er een nieuwe volle maan. Als de eerste volle maan van het jaar al vroeg in januari is kunnen er 13 volle manen in een jaar zijn, maar meestal zijn het er 12. Deze data kun jij een volle maan verwachten!

18 januari 2022
In het teken van: Kreeft
Meest krachtig om: 00:51 uur

16 februari 2022 
In het teken van: Leeuw
Meest krachtig om: 17:59 uur

18 maart 2022
In het teken van: Maagd
Meest krachtig om: 08:20 uur

16 april 2022
In het teken van: Weegschaal
Meest krachtig om: 20:57 uur

16 mei 2022 (met maansverduistering)
In het teken van: Schorpioen
Meest krachtig om: 06:15 uur

14 juni 2022 (volle supermaan)
In het teken van: Boogschutter
Meest krachtig om: 13:52 uur

13 juli 2022 (volle supermaan)
In het teken van: Steenbok
Meest krachtig om: 20:38

12 augustus 2022
In het teken van: Waterman
Meest krachtig om: 03:36

10 september 2022
In het teken van: Vissen
Meest krachtig om: 11:58

9 oktober 2022
In het teken van: Ram
Meest krachtig om: 22:54

8 november 2022 (met maansverduistering)
In het teken van: Stier
Meest krachtig om: 12:02 uur

8 december 2022
In het teken van: Tweelingen
Meest krachtig om: 05:09 uur

Must reads 👀