Lifestyle

Psst, nog nooit klaargekomen? Met deze tips bereik je zeker je hoogtepunt

Roos-Sanne

Niks is meer ontspannen dan een lekkere vrijpartij die eindigt met een climax, toch? Nou ja, in ieder geval voor vrouwen die dit punt dan ook echt bereiken. Voor veel vrouwen is het namelijk lastig om tot een hoogtepunt te komen. No worries, met deze tips moet het zeker lukken!

Deze tips helpen jou om (eindelijk) klaar te komen

Naast dat klaarkomen superfijn is, is het stress verminderend en heeft het nog meer voordelen! Heel veel vrouwen hebben moeite met het krijgen van the big O. Geen zorgen, want wij hebben de oplossing voor je!

 

Opgewonden zijn

De key tot klaarkomen is dat je opgewonden moet zijn. Je moet écht zin hebben, zowel fysiek als geestelijk. Als bijvoorbeeld het voorspel niet fijn was en de mood er daardoor voor jou al niet meer helemaal is, is de kans dat je nog een orgasme krijgt klein. Plus, als je opgewonden bent, ben je ook meer ontspannen en natter: dat zijn 2 belangrijke dingen om een vrijpartij soepel te laten verlopen.

 

Clitoris

Veel vrouwen komen niet van alleen seks klaar. Daarom is het stimuleren van je clitoris ook heel belangrijk. Verwacht alleen niet dat je zodra je je clitoris stimuleert, je binnen twee minuten klaar bent, want voor veel vrouwen duurt het vanaf dat moment nog zo’n 20 minuten! Geduld is een schone zaak, zullen we maar zeggen.

 

Psychologische oorzaken

Als jij tijdens the deed alleen maar bezig bent met klaarkomen zet je eigenlijk alleen maar meer druk op jezelf, waardoor de kans klein is dat het nog gaat lukken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een traumatische ervaring hebt meegemaakt, waardoor je je niet op je gemak voelt bij je partner of dat er andere psychologische redenen zijn die je tegenhouden om een orgasme te krijgen. Als je het idee hebt dat er bij jou een psychologische reden achter kan zitten, kan het helpen om met een psycholoog of seksuoloog te gaan praten.

Must reads 👀