Lifestyle

OMG: een puppy in huis is goed voor je gezondheid

Goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat een puppy in huis goed is voor je gezondheid. Hoogste tijd dus om je partner over te halen om zo’n lieve viervoeter in huis te halen, want dit klinkt als een win-win situatie!

Puppy in huis

Een hondje in huis, wie wil dat nou niet? Naast dat ze superlief zijn, zijn ze dus ook goed voor je gezondheid! Met onderstaande redenen overtuig jij je partner sowieso ;).

Minder stress

Ervaar jij vaak stress? Een hond zorgt ervoor dat jouw stressniveau naar beneden gaat. Onderschat niet hoeveel aandacht een hond nodig heeft – vooral als pup – maar dit zorgt ervoor dat je juist minder met jezelf bezig bent. Omdat je druk bezig bent met aandacht geven aan je hond zul je dus minder gaan piekeren, wat ervoor zorgt dat je bloeddruk verlaagt.

Betere weerstand

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een huisdier minder snel ziek worden dan mensen zonder een harige vriend. En wat denk je? Ze worden ook sneller weer beter.

Goed voor de ontwikkeling van je kind

Denken jij en je partner aan kinderen? Onderzoek toont aan dat kinderen die zijn opgegroeid met huisdieren zich beter ontwikkelen op emotioneel vlak. Ook zijn ze vaak socialer in de omgang, omdat ze al gewend zijn om liefde te geven aan hun huisdier. Lief!

Minder bezoekjes aan de huisarts

Mensen met huisdieren ontwikkelen minder fysieke en mentale klachten en hierdoor gaan ze minder snel naar de huisarts. Ook herstellen mensen die een hartaanval hebben gehad sneller wanneer er een huisdier in de buurt is.

Minder angst

Als je een lieve hond in huis hebt ben je minder bang. Hij/zij vermindert namelijk je angstgevoelens en je hebt ook meteen een alarmsysteem in hus ;).

Gezonder leven

Tenslotte zorgt een hondje ervoor dat je meer gaat bewegen. Een hond moet natuurlijk minimaal drie keer per dag uitgelaten worden en als het een puppy is nog vaker! Dit zorgt er dus voor dat je per dag vaker beweegt. Goed bezig!

Kijk je partner dus maar even met puppy eyes aan, want wij zien alleen maar voordelen!