Beauty

Breekt je haar snel af? Probeer deze 6 dingen dan eens

We hebben allemaal wel eens last van haar dat afbreekt. Gelukkig voor ons zijn er genoeg manieren om hier van af te komen, zodat je haar weer prachtig mooi kan gaan stralen.

Haar dat afbreekt: here’s what to do

Haar wat snel afbreekt is nooit fijn. Er zijn veel manieren om hier van af te komen. Hier lees je de beste manieren om te voorkomen dat jouw haar afbreekt.

Droog je haar met een t-shirt

Als je gewend bent om je haar af te drogen met een handoek klinkt dit misschien een beetje raar. Toch is het zeker de moeite waard! Handdoeken zorgen ervoor dat je haar door elkaar gaat zitten, wat weer zorgt voor klitten. Dat zorgt er weer voor dat je haar afbreekt. In een t-shirt zitten fijne vezels en het is zacht. Dit is dus veel beter voor je haar. Dus pak een t-shirt uit je kast, want jij wilt van die klitten af!

Gebruik een haarmasker

Zorg voor een goed haarmasker. Breng deze zo’n twee keer per week in. Een haarmasker voorkomt dat je haar uitdroogt. Het blijft gevoed, zo gaat je haar minder snel dood. Maar ook bij deze methode moet je soms naar de kapper. 

 

 

Ga regelmatig naar de kapper

Het is belangrijk om je haar goed bij te houden. Het hebben van dode puntjes kan ervoor zorgen dat je haar afbreekt. Als je regelmatig naar de kapper gaat, kun je dit voorkomen. En dat wil je natuurlijk!

Gebruik een goede borstel

Natuurlijk begin je bij het kammen van je haar aan de onderkant. Anders kam je de knopen mee door je hele haar. Ook is het belangrijk dat je een goede borstel gebruikt. Je hebt speciale borstels die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk knopen in je haar krijgt. Google maar eens!

Wees voorzichtig met het wassen met shampoo 

Hoewel niets lekkerders is dan schoon haar, hoef je echt niet bij elke douche beurt je haren daadwerkerlijk met shampoo te wassen. Investeer in een goede shampoo en zorg dat je maximaal 3 keer per week je haren wast. 

 

Eet gezond

Dit klinkt cliché, maar het is echt zo. Als je gezond eet is je haar ook gezond. Heel simpel. Eet veel eiwitten, dit zorgt ervoor dat je haar niet snel kan breken. Eet dus veel yoghurt en vis.

Happy hair, happy you!