Lifestyle

Science says: mensen die vroeg opstaan zijn gelukkiger

Sporten, gezond eten en vroeg opstaan zijn allemaal dingen die goed zijn voor je gezondheid. Al hebben we met dat laatste toch best wat moeite… Toch is het écht beter voor je om op tijd je dag te beginnen. Probeer jezelf morgen dus uit bed te sleuren en niet eerst tien keer op die snooze-knop te drukken, want uit onderzoek blijkt dat mensen die vroeg opstaan gelukkiger zijn! 

Mensen die vroeg opstaan zijn gelukkiger

Het liefste lig je ‘s ochtends zo lang mogelijk in bed, maar dat tien keer snoozen gaat wel gepaard met heel veel stress. De kans is groot dat je daardoor nét niet genoeg tijd hebt om te douchen, ontbijt te maken en je van top tot teen aan te kleden. Niet heel chill om je ochtend zo te beginnen en door vroeg op te staan heb je hier zelfsprekend geen last meer van… Vroege vogels hebben ‘s ochtends namelijk alle tijd en beginnen daardoor een stuk relaxter aan de dag. Maar daar blijft het niet bij: vroege vogels zijn namelijk ook een stuk productiever, wat er voor zorgt dat zij een gelukkiger gevoel krijgen. Zo heel gek is dat niet, want ‘s ochtends krijg je veel meer voor elkaar dan na een lange werkdag. Voel jij je nu ook al een beetje schuldig dat je ‘s ochtends tot zo laat blijft liggen? Dan hebben wij als kers op de taart nog een reden waarom je echt een early bird zou moeten worden. Vroege vogels zijn namelijk een stuk pro-actiever dan avondmensen, waardoor je werk- of schoolprestaties verbeteren, je carrière succesvoller verloopt en je salaris hoger is….

Hoe word je van een snoozer een vroege vogel?

Maar hoe word je nou van een echte snoozer een vroege vogel? Dat klinkt voor veel mensen met een ochtendhumeur onmogelijk, maar geen stress. Je hoeft niet meteen elke ochtend om 5 uur je bed uit te springen, want je kunt dit namelijk heel gemakkelijk in kleine stapjes doen. Zo zou je de eerste dag een kwartiertje eerder op kunnen staan en een week later weer een kwartiertje, waardoor je al snel een halfuur gewonnen hebt. Daarnaast is een goede slaaptemperatuur in je slaapkamer ook belangrijk. Zo is de ideale temperatuur tussen de 17 en 20,5 graden en hoe donkerder je kamer, hoe sneller je in slaap valt. Dus stoppen met dat snoozen morgen en kom een stuk blijer uit bed, girls 😉 

Lees ook: Early birds opgelet: dit doet regelmatig vroeg opstaan met je lichaam