Love

Oei! Zo merk je dat je partner niet meer verliefd op jou is

Roos-Sanne
partner-niet-verliefd

Het is niet gek dat wanneer jij en je partner al langere tijd samen zijn, jullie misschien niet helemaal meer head over heels verliefd op elkaar zijn. Maar als dat vroegtijdig al gebeurt, kan het zijn dat er iets in jullie relatie niet goed zit. Aan deze 4 dingen kun je dit merken!

Dit zijn wat red flags die je in vroege én langdurige relaties niet moet negeren. Dit kan er namelijk op wijzen dat er iets niet goed zit in jullie relatie.

1. Jullie maken geen tijd voor elkaar vrij

Elkaar regelmatig zien is voor veel mensen belangrijk om een gezonde relatie te hebben. Als je merkt dat je partner (of misschien jijzelf) geen tijd meer voor je vrijmaakt kan dit een slecht teken zijn. Jullie horen elkaars prioriteiten te zijn.

2. Niks wat je doet lijkt goed te zijn

Ineens lijkt het alsof je van alles fout doet. Natuurlijk is het in een langere relatie normaal dat je elkaars imperfecties begint te zien omdat je van die roze wolk af komt, maar je partner hoort jou niet af te kraken of jou het gevoel te geven dat je niks goed doet.

3. Je partner toont geen respect voor je grenzen

Als je partner respectloos naar jou doet of constant over jouw grenzen heen gaat is dit geen goed teken. Iemand die zo dichtbij jou staat hoort respect voor je te hebben. Heeft jouw partner dit ineens niet meer? Dan is het misschien tijd om het gesprek met hem/haar aan te gaan.

Lees ook:
Maken jullie ruzie over deze 7 dingen? Dan hebben jullie geen gezonde relatie

4. Minder fysiek contact

Wist je dat huid-op-huid contact heel goed is voor jullie relatie? Net als met baby’s en ouders zorgt het voor een sterkere band. Als jouw partner jou ineens minder aan raakt – met, of zonder kleding aan – omdat hij/zij daar simpelweg geen behoefte meer aan heeft, kan dit een slecht teken zijn. Dit hoeft niet altijd, het is natuurlijk normaal dat jullie in het begin helemaal touchy touchy zijn, en dat dat in de loop van de tijd vervaagt. Maak je je er toch zorgen om? Dan kun je er natuurlijk altijd met elkaar over praten.

Maak je je nou echt zorgen om je relatie? Weet je bijvoorbeeld niet zeker of jullie relatie nog wel gezond is? Dan is het beste wat je kan doen het er met elkaar over hebben. Communication is key!