Food

Receptje: deze tomatenrisotto met burrata wil jij vanavond echt maken

Vandaag hebben wij een vegetarische maaltijd op het menu staan. Namelijk: tomatenrisotto. Risotto is een echt italiaans rijstgerecht, en we love it! Mocht je geen vegetariër zijn, dan kan je dit gerecht ook maken met wat ansjovis.

Tomatenrisotto met burrata recept

Dit klinkt lekker, hè? Goed nieuws, het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Je moet alleen wel wat dingetjes in huis hebben. Hier vind je het recept: 

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 klontje boter
  • Scheutje droge witte wijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 vleestomaten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 burrata
  • 1 blikje ansjovis (niet vega)

Zo maak je de tomatenrisotto met burrata

Vul de waterkoker met 1 liter water en zet deze aan. Snijd een klein kruisje in de onderkant van de vleestomaten. En snipper ook de ui en snijd de knoflook fijn. Pak twee diepe pannen. Doe de tomaten in één van de pannen en giet de helft van het water uit de waterkoker er over heen. Laat dit 4 minuten staan. In een steelpan maak je de groentebouillon met het overige water van de waterkoker (ongeveer 300 ml). Zet het vuur vervolgens aan en pak een hapjespan. Verhit hierin de olijfolie en boter. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg na een minuut de risottorijst toe. Bak deze mee tot de korrels er glazig uit zien, dit duurt ongeveer 3 minuten. 

Blus de risotto af met een scheutje witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen door de risotto. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe + een soeplepel bouillon. Het is bij risotto heel belangrijk dat je er bij blijft staan om regelmatig te roeren, anders verbrandt het snel. Als de eerste schep bouillon is opgenomen, voeg je de volgende lepel bouillon toe. Blijf dit doen tot je ongeveer 500 ml hebt toegevoegd. Kook de risotto in totaal 25 minuten en proef ook tussendoor of het al gaar is.

Nu gaan we de vleestomaten pellen. Giet het water uit de pan (kijk uit voor je handen) en vul het daarna met koud water. Als de tomaten een beetje zijn afgekoeld, ga je de schil er af halen. Dit gaat makkelijk door de kruisjes die je eerder heb gezet. Snijd daarna de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de risotto. Als de bouillon is ingetrokken zet je het vuur uit en voeg je een klontje boter toe aan de risotto. Voeg daarna de parmezaan toe, en laat nog even staan met de deksel op de pan. Pak ten slotte twee borden en verdeel de risotto. Snijd de burrata door het midden en leg in elk bord één helft. Top het af met een beetje bieslook of basilicum. 

Vergeet je geen insta waardige foto te maken?

Eet smakelijk!