Lifestyle

Oei: op deze manier gaan de meeste mensen vreemd

Roos-Sanne

Mensen gaan op de meest bizarre manieren en om de meest bijzondere redenen vreemd. Vaak denken we aan Tinderprofielen en hotelkamers, maar dit is niet hoe mensen het vaakst vreemdgaan. Recent onderzoek heeft namelijk bewezen dat de meest voorkomende reden om vreemd te gaan het hebben van een emotionele band is. What?

Om deze reden gaan meeste mensen dus vreemd

Er is geen excuus om vreemdgaan goed te praten, natuurlijk. Je zou waarschijnlijk denken dat het vaak een impulsieve, ondoordachte daad is. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn…

Emotionele band

De meeste gevallen van vreemdgaan zijn dus gebaseerd op een emotionele band. Vaak begint het met vriendschap, en bloeit het – onbewust – uit tot iets anders. Zo’n 45% van de mannen en 35% van de vrouwen hebben toegegeven dat zij wel eens emotioneel vreemdgegaan zijn. Affaires die ontstaan uit puur fysieke aantrekkingskracht liggen zo’n 20 procent lager! 

Verklaring

Er is wel een redelijk logische verklaring voor. Als jij fysiek vreemdgaat, door bijvoorbeeld seks met iemand anders te hebben, is het definitief: je bent vreemdgegaan. Wanneer jij emotioneel ontrouw bent kun je tegen jezelf liegen om jezelf wijs te maken dat je helemaal niet bent vreemdgegaan. Het wordt ons ook steeds makkelijker gemaakt om een emotionele band met iemand aan te gaan. Iemand via social media leren kennen kan al uitbloeien tot een sterke band. 

Wat kun je eraan doen?

Je hoeft nu echt niet ineens bang te zijn dat je partner vreemdgaat met ‘die persoon waar jij je geen zorgen over hoeft te maken’. Als jij een gezonde relatie hebt waarin jullie goed met elkaar communiceren zal dit niet snel gebeuren. Als jijzelf het idee hebt dat je ineens wel héél close met die ene vriend(in) wordt, kun je het hier altijd met je partner over hebben. Jullie kunnen dan samen werken aan jullie relatie en dan komt het vast weer helemaal goed!