Health

Science says: een sportsessie met een vriendin doet wonderen

Roos-Sanne

De één houdt van sporten, terwijl de ander er niks van hoeft te weten. Maar we zijn het er allemaal mee eens dat sporten met een vriendin leuker is, toch? Goed nieuws: sporten met een vriendin blijkt beter te zijn dan alleen sporten! Dit is waarom.

Yes: sporten met een vriendin schijnt beter te zijn dan alleen sporten

Dan bedoelen we wel écht sporten, hé? Niet een halfuur in de kleedkamer zitten om vervolgens onproductief grapjes te lopen maken ;).

Sporten

Sommige mensen zijn meerdere keren per week in de sportschool te vinden, anderen sporten liever thuis. En dan is er natuurlijk nog de groep die helemaal niet sport ;). Voor veel mensen is het lastig om sporten vol te houden. Al helemaal wanneer het koud en vies weer is en je eigenlijk liever in bed wilt blijven, kan het lastig zijn om je gemotiveerd te voelen. Daarom kan het helpen om met een vriendin te gaan: omdat jullie het hebben afgesproken moet je eigenlijk wel en is het minder waarschijnlijk dat je de afspraak afzegt.   

Elkaar motiveren

Doordat jij en je vriendin samen gaan sporten zullen jullie elkaar ook – misschien wel onbewust – motiveren. Dit komt door de gezonde competitie die er tussen jullie ontstaat. Als jouw vriendin ineens 5 kilo is afgevallen, is de kans groot dat jij dit ook wilt. Of als die vriendin ineens 2 km verder kan rennen dan jij, wil jij haar waarschijnlijk weer inhalen! Doordat jullie een soort competitie met elkaar aangaan is het waarschijnlijker dat jullie je doelen veel sneller zullen behalen! Daarom is het dus áltijd goed om met je bestie te gaan sporten.