Love

Oei: deze red flags geven aan dat je partner misschien toch niet de juiste is

Communicatie in een relatie is key. Als je midden in een slechte relatie zit, is het vaak lastig om dit toe te geven. Zodra jouw partner iets verkeerd doet, zie je dit niet snel als fout. Achteraf besef je je vaak wel dat het veel pijn doet. Dit kunnen de eerste signalen zijn van een slechte relatie. Wil jij weinig ruzies en veel liefde, maar krijg je het tegenovergestelde? Ga dan eens na of je echt nog wel gelukkig wordt van je relatie met je partner.

Red flags die jou in laten zien dat je partner niet de juiste is

Het is lastig om toe te geven dat je in een slechte relatie zit. Hieronder lees je red flags die aangeven dat jouw partner misschien toch niet de juiste voor jou is.

Je wordt onzeker

Je partner maakt jou vaak onzeker met bepaalde opmerkingen. Dit kan gaan over je gewicht, je vrienden en over de dingen die je leuk vindt om te doen. Tuurlijk mag je altijd kritiek hebben. Het is goed om wel eens een mening van een ander aan te horen en jullie hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn. Maar als jouw partner je alleen maar commentaar geeft waar jij onzeker van wordt, moet je daar misschien wel iets van zeggen.

Alleen als het uit komt

Als jij iets leuks wilt doen met je partner, zegt hij/zij altijd nee. Pas als zijn of haar eigen plannen gecanceld worden heeft hij/zij opeens tijd voor jou. Vreemd!

Maakt grappen over jouw dromen

Jij hebt grootse dromen voor de toekomst. Je wilt een wereldreis maken, of een groot huis met veel kindjes. Zodra je jouw plannen aan je partner vertelt lacht hij/zij je uit, en vertelt jou dat het belachelijk is. Je partner hoort jou altijd te steunen, hoe gek een idee ook klinkt.

Dreigingen

Al hebben jullie een klein akkefietje, dan dreigt hij/zij gelijk om de relatie te beëindigen. Dit is niet normaal. Als jullie echt van elkaar houden hoeft een kleine ruzie nooit naar zoiets groots te lijden.

Er wordt niet naar je geluisterd

Communicatie is heel belangrijk. Als jou iets dwars zit mag je dit gewoon duidelijk maken aan je partner. Dit kan natuurlijk je relatie verbeteren. Helaas komt het vaak voor dat jou geliefde te druk is om te luisteren. Komt dit je bekend voor: “Kan het zo meteen?” “Sorry, ik ben heel even druk.” Red flags!!

Er wordt geen moeite voor je gedaan

Komt het vaak voor dat jouw partner Valentijnsdag overslaat? En mag je blij zijn met een bos bloemen op je verjaardag? Dit is niet hoe het hoort. Jij mag er zijn, jij verdient iemand die moeite voor je doet. Het gebeurd vast ook wel dat jou partner alleen dingen wilt doen die hij/zij zelf leuk vind. Let hier op!

Hierboven lees je dus red flags. Sommige red flags hoeven niet gelijk te betekenen dat je jullie relatie moet beëindigen, maar als hij of zij je onzeker maakt en ook geen moeite voor je doet, moet je eens ga nadenken over de toekomst. Je moet ten slotte alleen doen waar jij gelukkig van wordt!