Lifestyle

Kappen met sporten! Mensen die niet sportief zijn, zijn namelijk slimmer

Redactie

Wekelijks voel jij je vast schuldig over het feit dat jij met een zak chips op de bank ligt terwijl jouw vrienden sportief in de sportschool hangen. Je hoeft je niet langer schuldig te voelen. Want wat blijkt? Je bent gewoon slimmer!

Mensen die niet sportief zijn, zijn slimmer

Mensen die niet vaak in de sportschool staan, zijn dus slimmer! Benieuwd waarom? Lees dan even verder. 

Te druk met slim zijn

Doe jij alles om het sporten in de sportschool uit de weg te gaan? Dit betekent niet dat je lui bent, je bent namelijk hartstikke slim! Uit een onderzoek van de Florida Gulf Coast University blijkt namelijk dat mensen die veel en hard nadenken, minder sporten dan mensen die minder nadenken over het leven. Voor het onderzoek vulden zestig studenten een lijst met vragen in. Daar kwam dat of de studenten ‘denkers’ of niet-denkers waren. Allebei de groepen kregen vervolgens een week lang een apparaat om hun arm die de beweging van hun lichaam bij hield.  

Resultaten

Uit de uitslag blijkt dat echte denkers veel minder actief zijn dan niet-denkers. Volgens onderzoekers kan dit komen omdat mensen met een hoog IQ zich minder snel vervelen omdat ze al genoeg hebben om over na te denken. Niet-denkers vervelen zich sneller, waardoor ze hun dag in de sportschool doorbrengen. Uit het onderzoek is wel gebleken dat het verschil vooral doordeweeks zichtbaar was. In het weekend bewogen beide groepen evenveel. Hoe dat komt weten ze niet. Maar studenten blijven studenten, en feesten doen ze veel liever in het weekend dan sporten, toch?