Lifestyle

OMG: eindelijk antwoord op de vraag of innerlijk of uiterlijk nou belangrijker is

Zeg eens eerlijk: vind jij innerlijk of uiterlijk belangrijker in een potentiële partner? Deze vraag is voor veel mensen lastig te beantwoorden, omdat het toch allebei wel redelijk belangrijk is. Het innerlijk moet natuurlijk met jouw innerlijk matchen, maar je moet wel elke ochtend naast dat gezicht wakker worden. Lastige vraag dus… 

Ein-de-lijk antwoord op de vraag: is innerlijk of uiterlijk nou belangrijker in een relatie?

Het is dé vraag die we onszelf allemaal wel eens gesteld hebben, en waarop we onze antwoorden waarschijnlijk ook al wel een paar keer hebben bijgesteld… Uit onderzoek is nu een écht definitief antwoord gekomen! 

Het onderzoek

De deelnemers die meededen aan het onderzoek werden in twee groepen verdeeld: de ene groep werd aan elkaar gekoppeld gebaseerd op hun uiterlijk en de andere groep werd juist aan elkaar gekoppeld door hun hobby’s, interesses en andere persoonlijke voorkeuren.  

Nadat ze aan elkaar gekoppeld werden, kregen alle deelnemers een soort ‘profiel’ van hun match met een foto, omschrijving en contactgegevens. Ze konden er dan zelf voor kiezen om wel of geen contact op te nemen.    

De uitslag

Het uiterlijk van iemand geeft een eerste indruk van de persoon, die natuurlijk wel heel belangrijk is. Toch blijkt – gelukkig – dat we in een relatie het innerlijk tóch belangrijker vinden. Iedereen is natuurlijk anders, dus voor de één zal dit minder kloppen dan de ander, maar over het algemeen vinden we een partner met een leuk karakter en dezelfde interesses belangrijker dan een knap koppie! Niet zo gek ook, want je zit natuurlijk wel aan diegene vast, dan kan die maar beter een beetje leuk zijn…

Lees ook: waarom humor het belangrijkst is in een relatie.

Must reads 👀