Fashion

Dit zijn leukste schoenen trends 2022

Kun je te veel schoenen hebben? (Asking for a friend….). Mijn schoenen collectie is namelijk al best uitgebreid maar toch heb ik nog een aantal schoenen op mijn wishlist staan, die deze collectie eer aan zullen doen. Vooral toen ik onderzoek deed naar de leukste schoenen trends 2022 ontdekte ik verschillende trends die ik nu graag wil aanschaffen. Ben jij benieuwd naar de nieuwste en leukste schoenen trends voor 2022? Lees dan gauw verder.

De leukste schoenen trends van 2022

Op het gebied van schoenen verandert er nogal eens wat, het ene jaar zijn bikerboots tot de enkel hip, terwijl het andere jaar kniehoge of overknee-boots on trend zijn. Het is lastig bij te houden welk jaar welk type schoen nou echt hot en happening is. Toch deden wij onderzoek naar de nieuwste schoenen trends voor 2022: deze schoenen moeten dit jaar echt in jouw kast staan!

Als het aankomt op laarzen ben ik zo’n type dat er nooit genoeg in haar kast kan hebben staan, maar tegelijkertijd wel bijna elke dag dezelfde boots aantrekt. Waar dat door komt? Waarschijnlijk omdat één of twéé paar laarzen het lekkerst zitten en bij zo ongeveer iedere outfit passen. Wel een beetje saai en daarom ben ik dit seizoen op zoek naar opvallende boots, laarzen die echt een aanvulling zijn op mijn kast. Ik ontdekte een hoop laarzen en schoenen trends – ontdek ze hieronder.

Slouchy boots

Heb jij al kennis gemaakt met de slouchy boots? Dit zijn hoge laarzen met een geplooide schacht. In veel gevallen komt de laars tot de knie en heeft hij een hoge hak. Slouchy laarzen zijn behoorlijk vrouwelijk en staan leuk onder een jurkje of rokje.

Gerecyclede sneakers

Duurzaamheid begint een steeds groter en belangrijker aandeel te krijgen in de mode industrie. Zo zien we dat merken op een duurzamere manier gaan produceren, een transparante supply chain najagen en gaan werken met duurzame materialen, zoals gerecyclede materialen. Gerecyclede sneakers gaan we in 2022 steeds vaker in de schoenen collecties voorbij zien komen. Onder andere bij merken als Adidas en natuurlijk Veja.

Overknee boots met profielzool

Overknee boots zijn niet nieuw in het modebeeld, maar het exemplaar dat we in 2022 veel in de schoenen schappen tegen gaan komen zijn de glanzend leren of lakleren overknee boots met platte profielzool. Voorheen zagen we de overknee boots voornamelijk in suède, maar dit jaar is glimmend leer de mode. Super stoer, met een sexy touch.

Uggs

Wait what? Zijn Uggs laarzen terug van weggeweest? Oh ja zeker. Met name de Ugg classic mini boots zijn terug in de mode. Ze worden massaal gedragen onder wide-leg jeans of stijlvolle joggingbroeken in pantalon stijl. Ga jij je er weer aan wagen?

Moderne snowboots

Uggs zijn natuurlijk ook een soort van snowboots, maar iedereen weet dat je Uggs maar beter niet aan kunt doen als het écht sneeuwt. Daar zijn deze suède laarzen niet voor geschikt. In plaats daarvan zien we talloze exemplaren snowboots in een moderne stijl. Zo zien we stoere profielzool veterschoenen met bont vacht aan de binnenkant – ideaal voor een lange wandeling in de koudere maanden van het jaar.

Vegan schoenen

Veganistisch leder krijgt een steeds groter aandeel in de mode industrie, en zo ook in de collecties van onze favoriete schoenenmerken. Bekende merken lanceren naast hun normale leren collectie ook een collectie laarzen van vegan leer. Kijk naar Dr. Martens die steeds meer vegan leren laarzen lanceert. Vegan leer is wat liever voor dier en planeet en daardoor een steeds populairdere keuze bij veel shoppers. Heb jij al een paar vegan leren schoenen of laarzen in je kast staan?

Dit zijn de schoenen trends voor 2022. Welke trend vind jij het leukst?