Fashion

De do’s en don’ts bij het verkopen van jouw kleding

Waarom je oude kleding weggooien als je er nog iets aan kan verdienen? Je kleding online verkopen is helemaal hot! Het is duurzaam en je kan er nog een aardig zakcentje mee verdienen ook. Natuurlijk is het belangrijk dat je weet wat je doet voordat je je kleding online zet. Hier lees je alle do’s en don’ts over het online verkopen van je kleding!

Do’s en don’ts bij het verkopen van je kleding

Je kan helaas niet zomaar alles online te koop zetten, want sommige dingen worden gewoon minder snel gekocht. Klaar voor alle do’s en don’ts bij het verkopen van je kleding? 

Eerst alles uitzoeken

Het is bijvoorbeeld goed om van tevoren je kleding uit te zoeken. Weet dat je niet zomaar alle kleding kan verkopen. Oude truitjes, verwassen kleding en kleding met gaten zullen niet zo snel verkocht worden. Mooie kledingstukken, nieuwe producten of designeritems zullen veel sneller over de online toonbank vliegen. Ga maar eens na of jij een item zou kopen waar een vlek op zit, of waar een klein gaatje in zit. De kans is groot dat jij die producten ook over slaat!

Foto’s maken

Als je kleding hebt uitgezocht is het tijd om de foto’s te schieten. Zorg voor een goede belichting. Maak verschillende soorten foto’s. Een foto van het hele item, een close-up en maak eventueel foto’s van beschadigingen (deze moeten altijd vermeld worden, voor een eerlijke koop). Nog een tip: fotografeer de kledingstukken op een rustige achtergrond, zodat je niet teveel afgeleid wordt door de drukte er om heen. 

Uploaden

Als je al je kleding hebt gefotografeerd, ga je ze uploaden. Je hebt verschillende apps en website waarop je kleding kan verkopen. Upload je items, en zet er een goeie beschrijving bij. Vertel waarom je het product weg doet, in wat voor staat het item is, en niet te vergeten wat voor maat het is.

In sommige apps moet je ook nog invullen wat voor kleur en stof het product heeft. Vul als laatste de prijs en het pakketformaat in. Houd er rekening mee dat kleine prijsjes het goed doen. Je gaat niet iets tweedehands verkopen, om daar bakken met geld uit te halen. Qua pakketformaat past er in een klein pakketje een licht T-shirt, of bijvoorbeeld sieraden. In een groter pakket kan je bijvoorbeeld zware jassen kwijt, of schoenen. 

Afhandeling

Vaak is het zo dat als je een item hebt verkocht, je het geld pas krijgt als de koper heeft gemeld dat er niets mis is met het product. Tot die tijd staat het geld op een soort rekening van de app/website zelf. Als de koper niets laat weten krijg jij binnen enkele dagen je geld gestort. Let op! Mocht er wel iets mis zijn met het product moet je samen met de koper de vervolgstappen door lopen. Krijgt de koper zijn/haar geld terug? Of klopt er niets van wat er gezegd wordt en moet je hulp krijgen van de website? Dat zijn dingen waar je altijd rekening mee moet houden. 

Do’s en don’ts

Online kleding verkopen kan heel makkelijk zijn. Je kan er lekker aan verdienen en ook je kledingkast wordt er netter van. Toch zijn er dingetjes waar je op moet letten. Is de koper betrouwbaar? Is je kleding in een goede staat? Als je alles op een rijtje hebt moet de koop goed gaan en heb jij binnen de kortste keren een aardig zakcentje bij verdiend!