Lifestyle

Bah: dit is dus waarom je jouw pyjama veel vaker in de was moet gooien

Na een lange dag kunnen wij bijna niet wachten om die strakke spijkerbroek in te ruilen voor een comfy pyjama, en het liefste dragen we die ene favo pyjama dan ook de hele week. Iedereen herkent dat wel, right?  Maar wat blijkt? Je pyjama de hele week dragen is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je, en dit is dan ook waarom jij je pyjama veel vaker in de was zou moeten gooien….

Dit is waarom je jouw pyjama veel vaker in de was moet gooien

‘S ochtends belandt je pyjama vaak gewoon weer onder je dekbed, zodat je er na een lange dag weer lekker in kunt kruipen, maar helaas zal je na het lezen van ons artikel toch iets meer van die comfortabele pyjama’s moeten aanschaffen. Want eigenlijk zou je ze dus iedere dag in de was moeten doen om nare ontstekingen en bacteriën te kunnen voorkomen. Yikes! 

Je kunt ontstekingen krijgen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, als je je pyjama een aantal dagen achter elkaar draagt kun je hier ontstekingen van krijgen. Dit komt doordat onze kleding continu over onze huid schuurt, waardoor er best wat huidcellen loslaten. Deze bacteriële cellen kunnen schadelijk zijn als je sneetjes of blauwe plekken hebt, want deze cellen kunnen namelijk zorgen voor een ontsteking in wondjes. Oef, dat klinkt niet heel best. 

Je kunt er een blaasontsteking van krijgen

Ook een blaasontsteking zou al snel om de hoek kunnen komen kijken als je te vaak dezelfde pyjama draagt, dit komt namelijk doordat dezelfde cellen waarvan je een ontsteking kunt krijgen door de verschuiving van je pyjama op de verkeerde plek terecht komen. En dan is het een paar dagen niet zoveel pret…

Door het zweet kun je acne krijgen

We zweten allemaal enorm tijdens het slapen en onze pyjama neemt dat zweet dan ook meteen op, waardoor het ‘s nachts uren op onze huid zal blijven liggen. Gadsie, dat klinkt eigenlijk best wel vies en daarom is het ook een goede reden om ‘s ochtends toch echt even een snelle douche te pakken om acne te kunnen voorkomen! 

De bacteriën kunnen zich verplaatsen naar je kleding 

Bacteriën kunnen zich al snel verplaatsen naar andere kleding. Sterker nog: als je jouw pyjama twee weken achter elkaar draagt kunnen er zoveel bacteriële cellen in je pyjama zitten dat het zich zou kunnen verspreiden in de was, wat er weer voor zorgt dat het je vatbaarder zou kunnen maken voor infecties.

Je kunt een MRSA-besmetting krijgen van het niet wassen

No way, blijkbaar kun je dus ook een MRSA-besmetting krijgen van het niet wassen van je pyjama. Dit komt doordat deze bacterie zich vasthoudt in vezels van bijvoorbeeld jouw beddengoed, kleding en gordijnen en zo’n besmetting kan best gevaarlijk zijn voor mensen om je heen met een slechte weerstand. Kijk dus goed uit, girls… 

Oh no, je kunt je partner ook nog infecteren

Kan het na dit lijstje nog erger? Ja dat kan het zeker, want je kunt ook nog eens je partner infecteren door je pyjama een tijdje niet te wassen. De cellen die bacteriën bevatten kunnen namelijk via jouw pyjama naar je lover toe kruipen en je partner besmetten.

Nu we dit weten gooien wij onze favoriete pyjama thuis meteen in de was en kijken we meteen voor een aantal nieuwe online. Want naast dat het een stuk beter voor jou en je gezondheid is, is het ook een stuk leuker om af en toe van pyjama te kunnen wisselen en niet altijd maar dezelfde aan te hebben. Want geen enkele lover vindt het sexy als jij loopt te zweten in je huisoutfit en dat is ook niet meer dan logisch natuurlijk. Wassen, wassen, wassen dus!