Health

Dit is waarom je je dag moet beginnen met warm citroenwater

Wist jij dat citroen heel goed voor je is? Het zit bomvol vitamine C, een antioxidant die zorgt voor het aanmaken van collageen. Dit zorgt voor het versterken van je pezen en banden en het houdt je botten soepel. Het helpt zelfs tegen huidveroudering! Alsof dit niet genoeg was heeft het drinken van een kopje citroenwater per dag nóg meer voordelen.

5 voordelen aan het drinken van citroenwater

Hart

Kalium is een mineraal dat in een citroen zit. Dat is echt mega goed voor je hart! Je bloeddruk wordt automatisch lager als hij te hoog wordt én het verkleint de kans op een beroerte. 

Afvallen

Echt bewijs dat citroenwater helpt bij het afvallen is er nog niet. Maarrrr het werkt wel weer bij een snellere spijsvertering. Een citroen laat je ook vol zitten, zo ga je minder snacken. Dit alles kan er wel voor zorgen dat je dus minder gaat eten en zo afvalt.

Nierstenen

Dat citroenwater voor alles goed is, is nu wel duidelijk. In een citroen zitten ook veel citraten. Dit is een stof die kan helpen om nierstenen tegen te gaan. Om het echt effect te laten geven, moet je meer dan één kopje per dag drinken. Het beste is dan om het de hele dag door te drinken. 

Zuivere huid

Dit is de beste reden voor het drinken van citroenwater. Je krijgt er een zuivere huid van! Geweldig toch! Vitamine C in de citroen haalt alle gifstoffen uit je bloed, dit vermindert puistjes en rimpels. Yehes!

Stressbestendig

Stress jij de hele dag door? Begin dan nu met het drinken van citroenwater! Hoe meer vitamine C in je lichaam, hoe minder stress. In een citroen zit veel vitamine C, dus dat is top.

Aan het drinken van citroenwater zitten dus een heleboel voordelen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Dit komt dus door alle vitamines in een citroen. Dus drink één kopje citroenwater per dag, en zie wat het jou brengt!