News

Eh,wat? We kunnen straks blijkbaar ook Instagram Stories gaan liken

Iedereen heeft de app ‘Instagram’ wel op z’n telefoon staan. De app is ook razend populair. Over de hele wereld worden er dagelijks wel miljoenen berichten gedeeld. Het is belangrijk dat de makers van Instagram de app up-to-date houden, zodat de gebruikers de app blijven gebruiken. En dat hebben ze nu gedaan door middel van een nieuwe update: straks kan je namelijk ook de Instagram Stories van mensen gaan liken!

Nieuwe functie

Binnenkort wordt er een nieuwe functie gelanceerd: gebruikers van de app kunnen zometeen de Instagram Stories gaan liken! Voorheen kon dit alleen nog met geposte berichten op je feed. Deze update moet er voor gaan zorgen dat de DM inbox van populaire instagrammers minder vol wordt na een populaire story.

Stories liken maar 

Nu ben je vast benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Zodra je een verhaal van iemand bekijkt, staat er onderaan het scherm een rood hartje. Vervolgens kies je of je wilt reageren op de Stories of dat je een like geeft. Kies je voor het laatste, dan krijgt de Instagram gebruiker van wie je het verhaal liket geen privébericht meer. Wel kan die gebruiker bij de verhaalstatistieken zien wie de Story heeft geliked. Super handing, toch? De volgers van de accounts kunnen niet zien hoeveel likes een verhaal heeft. Er is natuurlijk wel een mogelijkheid om te tellen hoeveel likes jij hebt ontvangen.

Minder volle DM inbox

Adam Mosseri, de baas van Instagram deelt het volgende over de Stories-like functie: “Het idee is dat mensen meer steun kunnen bieden, maar ook dat hun privéberichten wat schoner blijven.” Het is nog niet zeker wanneer deze functie op de markt komt. Dus hou je Instagram updates goed in de gaten, zodat jij binnenkort Stories kunt gaan liken!

Must reads 👀