Health

Thuis sporten? Dit zijn de beste tools voor een home work-out

In 2020 heeft de wereld lang binnen gezeten, de sportspolen waren gesloten en mensen waren ten einde raad. Hoe moeten we nu sportief blijven!? Gelukkig voor ons is thuis sporten nu makkelijker dan ooit door alle fitnessapparatuur die op de markt is gekomen.

Thuis sporten is easy met deze tools voor je home work-out

De sportscholen zijn gelukkig weer open, althans voorlopig. Maar de echte fanatieke sporters hebben ontdekt dat aan thuis sporten veel voordelen zit. Zo is de apparatuur veel gemakkelijker dan in de sportschool. Je hebt misschien geen loopband midden in je huis staan, maar het is heel eenvoudig om thuis sportief aan de slag te gaan. Hieronder vind je verschillende work-out accessoires die je gemakkelijk thuis kunt gebruiken.

Pols- en enkelgewichten

Als je meer uitdaging wil in je dagelijkse routine zou je het beste enkelgewichten en polsgewichten kunnen aanschaffen. Deze gewichten kan je dus aan je lichaam hangen. Zodat je het steeds iets zwaarder krijgt. Het beste van alles: Je kan de gewichten zelf opbouwen en afbouwen! Door harder te bewegen, verhoog je de belasting tegen de zwaartekracht, wat zorgt dat de gewichten steeds zwaarder worden.

Springtouw

Back in the days! Deze heb je vast nog wel in je schuur liggen. Een springtouw. Vroeger ben je waarschijnlijk veel sportiever bezig geweest dan je dacht. Springtouwen is super goed voor je gezondheid! Wist je dat je door te springtouwen veel calorieën verliest? Spring tien minuten en je bent zo zeventig calorieën lichter! Voor het sporten bestaan er speciale sportspringtouwen. Er zijn zelfs touwen die je sprongen tellen, how cool!? 

Halters

Ben jij meer van de krachttraining? Dan zijn halters wellicht iets voor jou. Deze kom je altijd tegen in de sportschool. Maar je kan ze ook makkelijk thuis aanschaffen. Of je nou je benen of armen wil trainen, alles is mogelijk! Halters kan je kopen in alle soorten en maten, zelfs met verschillende gewichten. 

Weerstandsbanden

Get that booty in shape! Weerstandsbanden zijn ideaal voor het kweken van spieren in je billen en benen. Er zijn veel verschillende soorten weerstandsbanden en ze worden op verschillende manieren gebruikt. Korte banden gebruik je bij het trainen van je bilspieren. Ook kan je squats, heupbruggen, donkey kicks en nog veel meer bilspieroefeningen doen met deze banden. 

Yogamatten

Niet iedereen is van de yoga, maar tegenwoordig gebruik je de yogamatten ook voor het sporten. Je hebt ze in allerlei formaten. In de sportschool liggen ze in grote formaten op de grond, gelukkig kan je ze voor thuis in het klein aanschaffen. De yogamatten zorgen voor een zachte basis voor je lichaam. Of je nou aan yoga doet of cardio, je kan altijd wel een mat gebruiken. Het trainen met een yogamatje heeft veel voordelen. Het verbetert je stabiliteit en doordat de mat grip heeft op de vloer ben jij beschermd tegen verschillende blessures die je kan oplopen tijdens het sporten. Een laatste tip: een yogamat kan je oprollen zodat het makkelijk op te ruimen is.

Nu heb je geen excuus meer om niet te sporten. Zodra de sportscholen gesloten zijn, kan jij lekker thuis aan de slag gaan. Ga een middagje shoppen en kijk wat voor sportattributen jij nodig hebt voor jouw sportroutine!