Love

Ruzie met je partner? Met deze tips kom je er vanaf

ruzie-partner

Niet elke relatie verloopt vlekkeloos. Het zou kunnen dat ook jij vaak ruzie maakt met je partner. Dit is volkomen normaal – maar niet altijd even leuk. Zo kom je zo snel mogelijk van een ruzietje af!

Ruzie met je partner: zo kom je er vanaf!

In elke relatie komt er weleens een ruzie voor. Zelfs in de relaties waarvan jij denkt dat ze altijd perfect zijn, gaat er wel eens wat mis. Het ene koppel schreeuwt tegen elkaar, terwijl een ander stel besluit om niet met elkaar te praten. Dat jullie ruzie hebben, hoeft niet meteen te betekenen dat jullie relatie over is. Met de volgende tips maken jij en je partner minder ruzie in jullie relatie!

1. Kom erachter waar het om gaat

Waar komt de ruzie vandaan? Je kent het wel, dat irritante snurken van je partner. Jij ligt de hele nacht wakker en hij lijkt nergens last van te hebben. Of als de prullenbak vol zit hij altijd nog een plekje voor het afval weet te vinden, met als gevolg dat je prullenbak propvol zit. Hij kan toch ook de bak legen!? Het is logisch dat je wel eens boos of geïrriteerd wordt op je lover. Maar bekijk het eens vanaf de andere kant. Hoe voelt jouw partner zich over jou? Probeer er over te praten en kijk of jullie elkaar kunnen begrijpen.

2. Neem het elkaar niet kwalijk

Probeer het elkaar niet kwalijk te nemen. Als jij boos bent op je geliefde schreeuw je het liefst alles wat er in je opkomt. In jouw ogen heeft je partner alles fout gedaan, het ligt niet aan jou maar altijd aan de ander. Stop hiermee! Als jij iets niet leuk vindt moet je het aardig zien te brengen. Vertel wat je dwars zit op een rustige toon. Dus niet: “Ik ben het zat dat je nooit eens naar mij luistert.” Probeer het op een aardige toon te brengen. “Hey, ik heb het gevoel dat je me niet begrijpt, zullen wij hier eens over praten?” Is dit een uitdaging voor jou? Tel tot tien, haal diep adem en probeer het opnieuw.

3. Praat het altijd uit

Het is belangrijk dat je de ruzie altijd uitpraat. Ook al moet je er op dat moment niet aan denken, je moet het uitpraten. Hebben jullie een knallende ruzie voordat je de deur uit gaat? Kom tot rust en bied je excuses aan. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan heb je er altijd spijt van als je met ruzie bent weggegaan. Het is belangrijk dat je in je relatie alles kan bespreken, maar dan ook echt alles. Als iets onbesproken blijft, is de kans groot dat de ruzies nog erger worden. Het is bewezen dat koppels die juist over hun problemen praten, minder vaak in een knallende ruzie belanden. Dus je weet wat je te doen staat!

4. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn

Je moet niet verwachten dat jullie het altijd met elkaar eens zijn. Heb je ruzie met je partner en snap je elkaars punt niet? Dit komt vaker voor dan je denkt! Jullie zitten samen in een relatie en ondanks dat jullie het meestal wel met elkaar kunnen vinden, komt het vaak voor dat jullie elkaar gewoon echt niet begrijpen. Beiden hebben jullie wel eens een andere mening. Dit is logisch! Jullie zijn twee verschillende mensen, met een andere kijk op dingen. Bij kleine akkefietjes kan je het makkelijk naast je neerleggen, hoewel dit bij een grote ruzie moeilijk is. Probeer je toch eens in te leven in je partner en probeer elkaar te begrijpen.

5. Leg het naast je neer

Het is moeilijk, i know. Maar probeer soms je ruzie gewoon los te laten. Jullie worden er beiden niet gelukkiger van. Soms zijn er kleine dingetjes waar je je aan kan irriteren. Als de prullenbak weer niet geleegd is, bedenk je dan: moet ik hier nu weer een discussie over starten of leg ik het naast me neer en leeg ik de prullenbak zelf? Het is soms lastig om je in te houden, maar het is wel het proberen waard. Het is ten slotte je partner en je houdt van hem of haar!

Beeld: instagram @daniellemetz