Lifestyle

Kriebeltrui? Met deze trucjes wordt ‘ie weer lekker zacht

Niks is vervelender dan wanneer je een superleuke trui hebt gekocht, je trekt ‘m aan en je voelt dat hij kriebelt… Gelukkig hebben wij een paar trucjes voor je to save the day! Met deze hacks kan jij je warme trui weer lekker aan. 

Zó krijg jij je kriebeltrui lekker zacht

Want niemand wil de hele dag lopen krabben…

 

1. In de vriezer

Dit klinkt waarschijnlijk heel gek, maar het werkt wel! Er zit ook nog een hele wetenschap achter… Maar eerst, dit is hoe je het doet: je maakt de trui een beetje nat en laat hem vervolgens overnight in de vriezer liggen. De volgende ochtend haal je hem er weer uit en laat je hem voorzichtig (!!!) opdrogen. Dit werkt dus omdat door de kou de vezels in je trui samentrekken. Wij snappen ook niet precies waarom dat tegen kriebelen helpt, maar het helpt dus wel!

2. Azijn

Ah, azijn! Azijn is er altijd to save the day. Doe een klein beetje azijn bij de wolwas en draaien maar! Zodra je hem er uithaalt is je trui weer lekker zacht omdat de prikkelende pluisjes van je trui worden gewassen. Azijn zorgt er trouwens ook voor dat je kleding langer mooi blijft!

3. Conditioner

Conditioner is natuurlijk gemaakt om je haar weer lekker zacht te maken. Bij een wollen trui kan dit hetzelfde doen! Dompel je trui onder in een bak met koud water. Knijp daarna de trui uit zodat hij niet meer druipt. Wrijf de conditioner er zachtjes in en laat het ongeveer een halfuurtje drogen. Masseer de conditioner na dat halfuur er zacht uit en laat hem drogen. Zodra die droog is heb jij weer een lekker zachte trui!

4. Kriebels voorkomen

Heb je je trui weer lekker zacht gekregen en wil je niet dat hij over een tijdje weer kriebelig wordt? Dan is het belangrijk om hem op de goede manier te laten drogen. Stop een trui niet in de droger, want hier ontstaan de kriebelpluisjes! Hang hem aan de waslijn, of – bij voorkeur- leg hem neer en laat hem op een plat oppervlak drogen. Zo voorkom jij die vervelende pluisjes!

Een andere struggle die we vaak tegenkomen bij het dragen van wollen truien is dat ons haar helemaal statisch wordt! Don’t worry girl, ook daar hebben wij tips voor!