News

Oh, nee: de Tinder Swindler Simon Leviev is nu op Bumble te vinden

Roos-Sanne

Vorige week is de Netflix-documentaire The Tinder Swindler online gekomen. Na het uitkomen van deze film is Shimon Hayut – beter bekend onder zijn schuilnaam Simon Leviev – verbannen van Tinder. Is de infamous oplichter nu te vinden op Bumble? Oh no.. 

Oh, oh, de Tinder Swindler zit nu op Bumble…

Ja, er is een Bumble account opgedoken met dezelfde naam en dezelfde foto’s… Creepy!

Datingapps

Shimon Hayut gebruikte Tinder om zijn slachtoffers uit te kiezen. Na het uitkomen van de documentaire heeft Tinder laten weten dat ze Hayut hebben verbannen van de app, maar ook van alle andere apps die onder het moederbedrijf Match Group.  

Eergisteren is het iemand opgevallen dat er een Bumble account is gemaakt die de foto’s en naam van Simon Leviev gebruikt. Bumble valt niet onder Match Group, dus het is mogelijk dat de crimineel zijn praktijken gewoon voortzet op een andere app.  

Bumble

Bumble heeft een statement naar buiten gebracht dat ze er alles aan doen om Bumble zo veilig mogelijk te houden. Ook moedigen ze iedereen aan die dit account of andere accounts die zijn foto’s gebruiken te blokkeren en rapporteren zodat zij actie kunnen ondernemen. 

Slachtoffers

Hayut gebruikte Tinder om vrouwen op te lichten. Hier heeft hij waarschijnlijk honderdduizenden euro’s aan verdiend. Zo heeft hij de Nederlandse Ayleen ook opgelicht, die nu nog €120.000 schuld heeft.