Food

Dit moet je maken: dit recept voor appeltaart met zoute karamel

Appeltaart is waarschijnlijk iedereens favoriet! Het liefst eten wij het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat (hoewel ons lichaam daar wat minder blij mee zou zijn). Maar er is nu een nieuwe manier waarop je die appeltaart een beetje up kan spicen… Namelijk met gezouten karamel! Het is echt heel erg lekker en foolproof, dus ook jij kan het maken ;). 

De lekkerste gezouten karamel appeltaart

En het is ook nog eens supermakkelijk! Wat wil je nog meer?

 

Ingrediënten

Voor de taart

  • 254 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram lichtbruine suiker
  • 227 gram ongezouten boter
  • 236 gram water
  • 230 ml karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram appels, geschild en in stukjes

Voor het karamelglazuur

  • 113 gram ongezouten boter
  • 60 ml melk
  • 375 gram poedersuiker, gezeefd
  • ½ theelepel vanille extract
  • 80 gram karamelsaus
  • Snuf zeezout

Bereiding van de taart

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200°C en vet een grote ovenschaal in met boter. De ovenschaal moet ongeveer 25×38 cm groot zijn.

Doe de bloem, kaneel, baking soda, zout, kristalsuiker en de lichtbruine suiker in een kom en meng het samen.

Verwarm een pannetje op medium vuur doe hier de boter en het water in. Zodra het kookt, haal je het van het vuur en moet je het goed doorroeren. Laat het eventjes afkoelen en doe daarna de karnemelk, eieren en het vanille extract erbij. Roer het goed door, en doe daarna de stukjes appel erbij. Zodra je dit gedaan hebt kun je de gemengde poeders die je net hebt gemaakt toevoegen. Doe nu het beslag in de ovenschaal en stop het voor ongeveer 25 minuten in de oven. Na de tijd kun je met een satéprikker checken of die klaar is. Als ‘ie klaar is moet het nog 20 minuten afkoelen.

 

Glazuur maken

Terwijl de taart in de oven staat kun je het glazuur gaan maken. Dit doe je door de boter en melk in een pannetje op laag vuur te laten samen te laten smelten. Daarna kun je de poedersuiker er doorheen roeren. Zodra dit een glad geheel is, voeg je de karamelsaus en het vanille-extract toe. Als het glazuur te dun is kun je er nog wat extra poedersuiker aan toevoegen. Voeg er naar smaak wat zeezout aan toe et voilà, het glazuur is klaar! 

Zodra de taart is afgekoeld, doe je het glazuur er overheen en moet het nog een kwartiertje stollen. Als dit klaar is ben je helemaal finito. Smullen maar!