Love

Aha, science says: alcohol maakt je in jullie relatie dus wél gelukkiger

We weten ondertussen wel dat communicatie key is voor een goede relatie, maar wist je eigenlijk al dat dit niet het enige is? Want af en toe een lekker glaasje wijn maakt je relatie blijkbaar ook een stuk gelukkiger. Inslaan die flessen, dus!

Alcohol maakt je in jullie relatie dus wél gelukkiger

Uit onderzoek blijkt dat het helemaal niet zo’n slecht idee is om af en toe iets te diep in het glaasje te kijken met je partner, sterker nog; het maakt jullie relatie zelfs gelukkiger en dat is natuurlijk wat je wil. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Nou, tijdens het onderzoek werden er 2767 getrouwde stellen  van minimaal 50 jaar voor vier jaar lang gevolgd. En wat bleek? Dat stellen die soms een glaasje samen drinken een stuk minder snel geïrriteerd zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat je nu tien flessen wijn achterover moet slaan met je lover, want echt veel gelukkiger zul je daar niet van worden, je zult alleen merken dat jullie een stuk minder tegen elkaar kibbelen… 

Als je dit alleen doet zal het gewoon echt niet werken

Maar er kwam niet alleen maar positiviteit uit het onderzoek, want vrouwen die na een lange dag alleen een drankje nuttigden terwijl hun lover dit niet deed, begonnen hun huwelijk steeds negatiever te zien en dat snappen wij eigenlijk wel. Want hoe stom is het als je partner aan de cola blijft zitten, terwijl jij steeds loslippiger wordt… Daarnaast moeten we natuurlijk ook even vermelden dat alcohol echt geen must is in een relatie en dat je echt niet hoeft te drinken om het gezellig te hebben met je lover. Mocht dit voor jou nou wel zo voelen? Dan zien wij dit best wel als een red flag, dus watch out en geniet met mate dames!