Love

Dit is dus waarom het heel goed is als jullie onderling koosnaampjes gebruiken

Als jij een relatie hebt, is de kans best groot dat jullie koosnaampjes voor elkaar hebben. Uit een onderzoek is gebleken dat dit heel goed is om te hebben! En dit is waarom.

Hierom is het goed als jullie koosnaampjes voor elkaar hebben

De één heeft een lijst aan koosnaampjes voor z’n lover: liefje, schatje, aapje, noem maar op. Terwijl de ander hier juist niks van moet weten en eigenlijk het idee alleen al vreselijk vinden. Maarre, wat blijkt nu? Het hebben van koosnaampjes voor elkaar kan juist heel goed zijn voor jullie relatie. Misschien toch een idee om jouw moppie een lieve bijnaam te geven dan!

Geen koosnaampje

First of all, als jij koosnaampjes dus echt niet leuk vindt, moet je ze ook niet gebruiken. We kunnen begrijpen dat sommige mensen het misschien een beetje cringe vinden. Dat is niet erg, want je relatie wordt niet slechter als jullie geen koosnaampjes voor elkaar hebben! Als jullie dit niet leuk vinden, doe het dan ook niet, want daar wordt je relatie wél slechter van.

Waarom het goed is

Als jullie het tof vinden om elkaar schattige bijnamen te geven, dan is het eigenlijk hartstikke goed om die te hebben. Eén misvatting is dat dit de duur van je relatie zou verlengen, wat helaas niet waar is. Maar, er is wel een andere reden waarom het hebben van koosnaampjes juist positief is! Ze hebben namelijk het vermogen om je relatie veel leuker te maken. Vaak ontstaan deze liefdevolle bijnamen uit gedeelde ervaringen en momenten die jullie samen hebben beleefd. Het wordt als het ware jullie eigen geheime taal, waardoor jullie je closer tot elkaar kunnen voelen.

Bovendien brengen die bijnamen een bepaalde spanning met zich mee, omdat alleen jullie begrijpen waar het over gaat. Het creëert een soort intieme wereld tussen jullie twee, waardoor de band nog sterker wordt. Koosnaampjes helpen dus niet per se om je relatie langer te laten duren, en ook niet om hem gelukkig te houden. Daar hebben wij andere tips voor! Koosnaampjes helpen vooral met het leuk houden van jullie relatie.

Beeld: the notebook