Food

Moeite met slapen? Dan moet je deze dingen eens proberen te eten

eten-voor-moeite-met-slapen

Iedereen heeft natuurlijk wel eens moeite met in slaap vallen, maar de één heeft hier meer last van dan de ander. Heb jij hier nou vaker last van? Lees dan verder en slaap vanavond als een roos!

Door dit eten en drinken val je makkelijker in slaap

Kennelijk zijn er bepaalde etenswaren waardoor we beter slapen. Dit zijn ze!

1. Kamillethee

Dit wist je vast al: kamillethee helpt je om in slaap te vallen. Kamille werkt kalmerend, waardoor het makkelijk voor je is om in slaap te vallen.

2. Gemberthee

Gember heeft heel veel gezondheidsvoordelen zoals meeste mensen nu wel weten. Het werkt kalmerend en helpt je je eten sneller te verteren. Hierdoor krijgt je lichaam meer rust en zul je sneller in slaap vallen!

3. Havermout

Wist jij dat havermout melatonine bevat? Ja, daar keken wij ook even raar van op! Misschien voel je je daarom ‘s ochtends zo moe ;). Nee, dat zal het niet zijn. Havermout bevat veel verschillende voedingsstoffen en maar heel weinig melatonine. Maar als je na het eten gewoon rustig aan doet, voel je de melatonine vanzelf inkicken.

4. Rijst

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die vaak rijst eten een beter slaapritme hebben. Hoe dit komt, is nog niet helemaal duidelijk, maar het is wel zeker dat het door de rijst komt! Eet het wel ruim voor het slapen zodat het je niet wakker houdt.

5. Volkoren brood

Dit heeft te maken met allemaal hormonen en stofjes die de insuline aanmaakt. Moeilijk verhaal, maar je wordt er dus slaperig van!

6. Kiwi

Uit onderzoek blijkt dat als je een uur voor het slapen een kiwi eet, je veel beter zal slapen. De mensen die meededen aan het onderzoek en wél de kiwi aten, sliepen een uurtje later veel makkelijker dan de mensen die geen kiwi hebben gegeten!

7. Noten

Amandelen, pistache-, cashew- en walnoten bevatten melatonine, magnesium en zink, wat je zal helpen met in slaap vallen. Binnen no-time slaap jij heerlijk!

8. Honing

Suiker houdt je natuurlijk wakker, maar een klein beetje honing doet juist het tegenovergestelde. Honing stopt namelijk de aanmaak van orexine, een hormoon dat zorgt dat je alert blijft. Hierdoor zul je dus makkelijker in slaap vallen!

9. Melkproducten

Waarom melkproducten helpen is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk komt het door de vitamines B en D. In ieder geval zal jij lekker slapen als je een glas melk drinkt voordat je naar bed gaat!

10. Bananen

Bananen bevatten melatonine en serotonine. Dit zijn kalmerende en slaapverwekkende stoffen. Daarnaast bevat het ook magnesium en tryptofaan. Jij zal lekker slapen!

Beeld: Instagram @amaka.hamelijnck