Lifestyle

Watch out: aan deze dingen kan je merken dat die relatiesleur dichterbij is dan je denkt

Als je al een langere tijd samen bent met je partner kan het zijn dat jullie relatie op een gegeven moment in een sleur terechtkomt. Om dat te voorkomen hebben wij 8 tekens voor je die jou misschien wel vertellen dat je relatie in een sleur komt!

Zo herken je of je relatie in een sleur terechtkomt

Niks is vervelender dan je relatie die in een sleur terechtkomt. Als je jouw relatie herkent in één van deze dingen, is het misschien slim om te overwegen om dingen up te spicen.

1. Jullie hebben elkaar niet echt iets nieuws te vertellen

Ja, inmiddels kennen jullie elkaar wel… Maar elke dag maak je weer wat nieuws mee! Daarnaast zijn er vast wel babyfoto’s die jullie nog nooit hebben gezien, of verhalen van vóór jullie relatie die jullie nog nooit hebben besproken. Blijf praten over nieuwe – en oude – dingen, zo voorkom je dat jullie relatie in een sleur terechtkomt! 

2. Jullie zitten meer op jullie telefoon dan jullie praten

Niet echt gezellig, hè? Zo maak je de dagen saaier en stopt jullie communicatie. Leg je telefoon dus even weg en ga gezamenlijk iets doen. Een leuk spelletje of samen op pad gaan, bijvoorbeeld!

3. Jullie vergelijken je relatie met anderen

”Zij doen veel meer leuke dingen”, of ”Zij hebben veel minder vaak ruzie dan wij” is niet waar je je mee bezig moet houden in een relatie. Elk koppel is anders, en dat is oké. Zolang jij en je partner gelukkig zijn is het goed, toch?

4. Iedere keer dezelfde standjes

Ja, als je al voor een lange tijd het bed met dezelfde persoon deelt, kan het zijn dat het op een gegeven moment een soort routine wordt wat jullie allemaal doen. Time to spice things up!

5. Jullie date night is gewoon Netflix kijken

Jullie hoeven echt niet elke week uit eten, naar de bioscoop of een uitgebreide picknick te houden, maar als jullie standaard date night gewoon Netflix kijken is, kunnen jullie daar wel wat in veranderen. Probeer regelmatig nieuwe leuke dates uit, zoals voor elkaar koken of andere leuke dingen die jullie gewoon thuis kunnen doen

6. De band begint te verdwijnen

Zodra je relatie in een sleur terechtkomt kan het zijn dat jullie band lijkt te verminderen. Dit is heel vervelend, maar gelukkig zijn er echt nog wel dingen die jullie daartegen kunnen doen!

7. Jullie zien elkaar vaker in sweatpants dan in normale kleding

Voor een zondag is dit natuurlijk niet erg, maar blijf wel je best voor elkaar doen. Kleed je leuk aan, en laat zien dat jullie moeite voor elkaar willen doen. Keep the romance alive!

8. Jullie doen geen nieuwe dingen meer

Niet meer een nieuwe stad ontdekken, of geen nieuwe restaurants meer proberen samen. Hieraan kun je merken dat jullie relatie in een sleur terechtkomt. Doe echt je best om samen nieuwe, spannende dingen te blijven doen om dit te voorkomen!