Love

Oeps: aan deze dingen kan je merken dat je je partner iets meer ruimte moet gunnen

Een relatie hebben is natuurlijk superleuk. Het is alleen niet gek als je soms even wat tijd voor jezelf nodig hebt. En dat geldt natuurlijk ook voor je partner! Aan deze signalen kun je merken dat je partner iets meer ruimte nodig heeft.

Hieraan kun jij merken dat je partner iets meer ruimte nodig heeft

Soms ben je nou eenmaal toe aan een beetje me-time, dit is totaal niet erg! Het is alleen wel belangrijk dat je dat wel van je partner krijgt, en andersom natuurlijk ook! Hieraan kun jij merken dat je je partner iets meer ruimte moet geven.  

1. Jullie hebben vaker onzinnige ruzies

Je hebt je sokken niet opgeruimd, de vaatwasser te laat aangezet of de badkamer rommelig achtergelaten. Dit soort kleine dingen lijken voor jou misschien niet zo heftig, maar als je partner meer ruimte nodig heeft kunnen de irritaties flink oplopen. Jullie zullen dus vaker onzinnige ruzies hebben.

2. Je partner zegt vaker plannen af

Dit lijkt misschien niet zo’n big deal, maar als je partner geen moeite heeft met plannen afzeggen – vooral als het met een nogal slecht excuus is – kan dit betekenen dat hij/zij toe is aan meer ruimte. Ondanks dat het natuurlijk ook gewoon zo kan zijn dat je lover wat drukker is dan normaal, betekent dit vaak dat hij/zij toe is aan iets meer ruimte. 

3. Je lover trekt zich vaker terug

Als je partner meer op zijn of haar telefoon zit, of vaker in een andere ruimte gaat zitten is dit een grote red flag. Dit duidt bijna altijd op behoefte hebben aan meer ruimte.

4. Je partner pakt iedere kans om even alleen te zijn

Even snel in zijn of haar eentje naar de winkel of een wandeling willen maken zonder jou. Dit zijn duidelijke tekens dat je je partner wat meer ruimte moet geven. 

5. Je partner is meer gesloten

Als je merkt dat je partner emotioneel geslotener is of hij/zij minder privé dingen met je deelt is dit een teken dat hij/zij misschien wat meer tijd voor zichzelf nodig heeft. Het kan natuurlijk ook zijn dat je lover gewoon wat moeite heeft met praten over zijn/haar gevoelens, dus ga hierover met je partner in gesprek.

6. The silence says it all

Geen ”hoe was je dag?” of ”kan ik iets voor je doen?”, maar gewoon stilte. Het kan zijn dat als je partner ruimte nodig heeft, maar dit niet krijgt, dat hij/zij dan dichtklapt. Dit gaat vaak onbewust, maar is voor jou juist heel opvallend. 

 

Merk je dat het lijkt alsof je partner wat meer ruimte nodig heeft? Ga hier dan met hem/haar over in gesprek, you can work it out together! Als je niet met elkaar communiceert, kan het zijn dat je relatie op een breaking point komt.

Must reads 👀